Helstekt picnicbog

Gott och saftigt fläskkött i ugn

Helstekt picnicbog

Helstekt fläskkött som blir mört och saftigt. Det smaksätts bara med vitlök, rosmarin, salt och peppar. Servera gärna med rödvinssås och potatisgratäng, klyftpotatis eller stekt polenta.

Helstekt fläskkött som blir mört och saftigt. Det smaksätts bara med vitlök, rosmarin, salt och peppar. Servera gärna med rödvinssås och potatisgratäng, klyftpotatis eller stekt polenta.

Lagas på 2 timmar

PT2H2 timmar

4

portioner

Tips

Picnicbogen kallas ibland fläskstek. Den kan bytas ut mot annat fläskkött i bit.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+

Ingredienser

2 st vitlöksklyftor
1 msk färsk rosmarin, hackad
salt och peppar
1 kg picnicbog
2 msk olivolja
Köp alla ingredienser hos mat.se

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Skala och finhacka vitlöken. Lägg den i en liten skål och häll i rosmarinen. Krydda med ganska mycket salt och peppar.
  3. Skär centimeterdjupa snitt i picnicbogens ovansida. Lägg i lite av vitlöksblandningen i alla snitt och gnid in köttet med resten av röran och med olivoljan.
  4. Lägg köttet i en ganska liten ugnsform, där köttet ändå får plats. Ställ sedan in den mitt i ugnen.
  5. Tillaga köttet tills innertemperaturen är 68-70 grader, använd gärna stektermometer. Ös gärna köttet med stekskyn ett par gånger under tiden. Ta sedan ut ugnsformen och täck med aluminumfolie. Låt köttet vila i 15 minuter innan servering.

Sätt ugnen på 175°. Skala och finhacka vitlöken. Lägg den i en liten skål och häll i rosmarinen. Krydda med ganska mycket salt och peppar. Skär centimeterdjupa snitt i picnicbogens ovansida. Lägg i lite av vitlöksblandningen i alla snitt och gnid in köttet med resten av röran och med olivoljan. Lägg köttet i en ganska liten ugnsform, där köttet ändå får plats. Ställ sedan in den mitt i ugnen. Tillaga köttet tills innertemperaturen är 68-70 grader, använd gärna stektermometer. Ös gärna köttet med stekskyn ett par gånger under tiden. Ta sedan ut ugnsformen och täck med aluminumfolie. Låt köttet vila i 15 minuter innan servering.

Smaklig måltid!

Publicerat 30/10 2018 av .

Kommentera receptet