Helstekt picnicbog

Helstekt picnicbog

PT2H2 timmar

4

portioner

Helstekt fläskkött som blir mört och saftigt. Det smaksätts bara med vitlök, rosmarin, salt och peppar. Servera gärna med rödvinssås och potatisgratäng, klyftpotatis eller stekt polenta.

Helstekt fläskkött som blir mört och saftigt. Det smaksätts bara med vitlök, rosmarin, salt och peppar. Servera gärna med rödvinssås och potatisgratäng, klyftpotatis eller stekt polenta.

Glutenfritt recept

Tips

Picnicbogen kallas ibland fläskstek. Den kan bytas ut mot annat fläskkött i bit.

Ingredienser

2 st vitlöksklyftor
1 msk färsk rosmarin, hackad
salt och peppar
1 kg picnicbog
2 msk olivolja
Köp hem ingredienserna från Hemköp

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Skala och finhacka vitlöken. Lägg den i en liten skål och häll i rosmarinen. Krydda med ganska mycket salt och peppar.
  3. Skär centimeterdjupa snitt i picnicbogens ovansida. Lägg i lite av vitlöksblandningen i alla snitt och gnid in köttet med resten av röran och med olivoljan.
  4. Lägg köttet i en ganska liten ugnsform, där köttet ändå får plats. Ställ sedan in den mitt i ugnen.
  5. Tillaga köttet tills innertemperaturen är 68-70 grader, använd gärna stektermometer. Ös gärna köttet med stekskyn ett par gånger under tiden. Ta sedan ut ugnsformen och täck med aluminumfolie. Låt köttet vila i 15 minuter innan servering.

Sätt ugnen på 175°. Skala och finhacka vitlöken. Lägg den i en liten skål och häll i rosmarinen. Krydda med ganska mycket salt och peppar. Skär centimeterdjupa snitt i picnicbogens ovansida. Lägg i lite av vitlöksblandningen i alla snitt och gnid in köttet med resten av röran och med olivoljan. Lägg köttet i en ganska liten ugnsform, där köttet ändå får plats. Ställ sedan in den mitt i ugnen. Tillaga köttet tills innertemperaturen är 68-70 grader, använd gärna stektermometer. Ös gärna köttet med stekskyn ett par gånger under tiden. Ta sedan ut ugnsformen och täck med aluminumfolie. Låt köttet vila i 15 minuter innan servering.

Lycka till!

Publicerat 30/10 2018 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!