Chorizorisotto

Chorizorisotto

PT60M60 minuter

2

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

Risotto är perfekt mat för matlådan, men samtidigt gott nog för att äta till middag. Det är en enkel rätt som går att smaksätta på enormt många olika sätt.

Risotto är perfekt mat för matlådan, men samtidigt gott nog för att äta till middag. Det är en enkel rätt som går att smaksätta på enormt många olika sätt.

Glutenfritt recept

Ingredienser

5 dl vatten
1 st köttbuljongtärning
1 st gul lök
matolja
2 dl risottoris (eller grötris)
300 g chorizo
0,5 dl creme fraiche
1 msk tomatpuré
2 tsk basilika
salt och peppar
0,5 dl riven ost
Köp hem ingredienserna från Hemköp

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Koka upp vatten med buljongtärningen i en liten kastrull, sänk sedan värmen så att buljongen slutar koka, men hålls varm.
  2. Skala och hacka löken fint, häll i olja i en stekgryta och fräs löken på medelvärme i ett par minuter. Sänk sedan värmen rejält och häll i riset. Täck riset med olja och låt stekas i någon minut.
  3. Häll ner ca en dl av buljongen, rör om och låt riset suga upp vätskan. Fortsätt sedan att hälla på lite buljong i taget, tills all vätska har sugits upp och riset är mjukt.
  4. Skär under tiden chorizon i skivor, som steks tills de fått färg. Lägg åt sidan tills riset nästan är mjukt. Häll då ner korven i riset. Smaksätt risotton med creme fraiche, tomatpuré och basilika, smaka av med salt och peppar. Rör till sist ner lite riven ost.

Koka upp vatten med buljongtärningen i en liten kastrull, sänk sedan värmen så att buljongen slutar koka, men hålls varm. Skala och hacka löken fint, häll i olja i en stekgryta och fräs löken på medelvärme i ett par minuter. Sänk sedan värmen rejält och häll i riset. Täck riset med olja och låt stekas i någon minut. Häll ner ca en dl av buljongen, rör om och låt riset suga upp vätskan. Fortsätt sedan att hälla på lite buljong i taget, tills all vätska har sugits upp och riset är mjukt. Skär under tiden chorizon i skivor, som steks tills de fått färg. Lägg åt sidan tills riset nästan är mjukt. Häll då ner korven i riset. Smaksätt risotton med creme fraiche, tomatpuré och basilika, smaka av med salt och peppar. Rör till sist ner lite riven ost.

Lycka till!

Publicerat 2/2 2013 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!