Ingredienser
- 5 dl vatten
- 1 st köttbuljongtärning
- 1 st gul lök
- matolja
- 2 dl risottoris (eller grötris)
- 300 g chorizo
- 0,5 dl creme fraiche
- 1 msk tomatpuré
- 2 tsk basilika
- salt och peppar
- 0,5 dl riven ost
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT60M60 minuter
portioner
Passar matlåda
Risotto är perfekt mat för matlådan, men samtidigt gott nog för att äta till middag alla dagar i veckan. Denna version smaksätts med chorizo, tomatpuré och creme fraiche.
Risotto är perfekt mat för matlådan, men samtidigt gott nog för att äta till middag alla dagar i veckan. Denna version smaksätts med chorizo, tomatpuré och creme fraiche.
Glutenfritt recept
Laktosfritt recept*
*Välj laktosfria mejeriprodukter.
Gör gärna risotton lite "blötare" än du tänkt dig, ifall du ska äta den dagen efter.
Koka upp vatten med buljongtärningen i en liten kastrull, sänk sedan värmen så att buljongen slutar koka, men hålls varm. Skala och hacka löken fint, häll i olja i en stekgryta och fräs löken på medelvärme i ett par minuter. Sänk sedan värmen rejält och häll i riset. Täck riset med olja och låt stekas i någon minut. Häll ner ca en dl av buljongen, rör om och lägg på locket. Låt riset sakta suga upp vätskan. Fortsätt sedan att hälla på lite buljong i taget, tills all vätska har sugits upp och riset är mjukt. Skär under tiden chorizon i skivor, som steks tills de fått färg. Lägg åt sidan tills riset nästan är mjukt. Häll då ner korven i riset. Smaksätt risotton med creme fraiche, tomatpuré och basilika, smaka av med salt och peppar. Rör till sist ner lite riven ost.
Publicerat 2/2 2013 av Daniel Claesson