X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Chorizorisotto

Chorizorisotto

PT60M60 minuter

2

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

0

Risotto är perfekt mat för matlådan, men samtidigt gott nog för att äta till middag alla dagar i veckan. Denna version smaksätts med chorizo, tomatpuré och creme fraiche.

Risotto är perfekt mat för matlådan, men samtidigt gott nog för att äta till middag alla dagar i veckan. Denna version smaksätts med chorizo, tomatpuré och creme fraiche.

Glutenfritt recept

Glutenfritt recept

Laktosfritt recept

Laktosfritt recept*
*Välj laktosfria mejeriprodukter.

Tips

Gör gärna risotton lite "blötare" än du tänkt dig, ifall du ska äta den dagen efter.

Ingredienser

5 dl vatten
1 st köttbuljongtärning
1 st gul lök
matolja
2 dl risottoris (eller grötris)
300 g chorizo
0,5 dl creme fraiche
1 msk tomatpuré
2 tsk basilika
salt och peppar
0,5 dl riven ost
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Koka upp vatten med buljongtärningen i en liten kastrull, sänk sedan värmen så att buljongen slutar koka, men hålls varm.
  2. Skala och hacka löken fint, häll i olja i en stekgryta och fräs löken på medelvärme i ett par minuter. Sänk sedan värmen rejält och häll i riset. Täck riset med olja och låt stekas i någon minut.
  3. Häll ner ca en dl av buljongen, rör om och lägg på locket. Låt riset sakta suga upp vätskan. Fortsätt sedan att hälla på lite buljong i taget, tills all vätska har sugits upp och riset är mjukt.
  4. Skär under tiden chorizon i skivor, som steks tills de fått färg. Lägg åt sidan tills riset nästan är mjukt. Häll då ner korven i riset. Smaksätt risotton med creme fraiche, tomatpuré och basilika, smaka av med salt och peppar. Rör till sist ner lite riven ost.

Koka upp vatten med buljongtärningen i en liten kastrull, sänk sedan värmen så att buljongen slutar koka, men hålls varm. Skala och hacka löken fint, häll i olja i en stekgryta och fräs löken på medelvärme i ett par minuter. Sänk sedan värmen rejält och häll i riset. Täck riset med olja och låt stekas i någon minut. Häll ner ca en dl av buljongen, rör om och lägg på locket. Låt riset sakta suga upp vätskan. Fortsätt sedan att hälla på lite buljong i taget, tills all vätska har sugits upp och riset är mjukt. Skär under tiden chorizon i skivor, som steks tills de fått färg. Lägg åt sidan tills riset nästan är mjukt. Häll då ner korven i riset. Smaksätt risotton med creme fraiche, tomatpuré och basilika, smaka av med salt och peppar. Rör till sist ner lite riven ost.

Lycka till!

Publicerat 2/2 2013 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!