Gör så här
- Skala och hacka all lök. Värm en stekpanna med lite olja till medelvärme och fräs den gula löken i ett par minuter. Häll sedan ner vitlöken och låt fräsa i någon minut till.
-
Pressa ut så mycket vätska som möjligt ur tofun, skär den sedan i tärningar. Låt tofun steka med löken, tills den får fin yta.
-
Rör ner tomatpuré, grädde, basilika och paprikapulver. Krydda med salt och peppar. Tillsätt sedan dijonsenap, chiliflakes och strösocker. Rör om och låt allt koka upp, för att sedan småkoka på svag värme i 10-15 minuter. Smaka av och krydda mer om du vill det. Du kan ha i lite maizenaredning och såsen känns för tunn.
-
Servera gärna tofu stroganoffen med kokt ris eller pasta och en sallad.
Skala och hacka all lök. Värm en stekpanna med lite olja till medelvärme och fräs den gula löken i ett par minuter. Häll sedan ner vitlöken och låt fräsa i någon minut till.
Pressa ut så mycket vätska som möjligt ur tofun, skär den sedan i tärningar. Låt tofun steka med löken, tills den får fin yta.
Rör ner tomatpuré, grädde, basilika och paprikapulver. Krydda med salt och peppar. Tillsätt sedan dijonsenap, chiliflakes och strösocker. Rör om och låt allt koka upp, för att sedan småkoka på svag värme i 10-15 minuter. Smaka av och krydda mer om du vill det. Du kan ha i lite maizenaredning och såsen känns för tunn.
Servera gärna tofu stroganoffen med kokt ris eller pasta och en sallad.
Lycka till!
Publicerat 3/9 2022 av Daniel Claesson
Vad tycker du om receptet? Kommentera här!