X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Tofu stroganoff

Tofu stroganoff

PT30M30 minuter

4

portioner

Helt vegetariskt recept

Helt vegetariskt recept

Matlådevänligt

Passar matlåda

1

Byt ut falukorven mot tofu, så får du en lite annorlunda men väldigt god stroganoff som är helt vegetarisk.

Byt ut falukorven mot tofu, så får du en lite annorlunda men väldigt god stroganoff som är helt vegetarisk.

Glutenfritt recept

Glutenfritt recept

Laktosfritt recept

Laktosfritt recept

Ingredienser

1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
matolja
400 g tofu, fast
3 msk tomatpuré
4 dl grädde, gärna växtbaserad
3 tsk torkad basilika
1 tsk parikapulver
salt och peppar
1 msk dijonsenap
1 tsk chiliflakes
1 tsk strösocker
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Skala och hacka all lök. Värm en stekpanna med lite olja till medelvärme och fräs den gula löken i ett par minuter. Häll sedan ner vitlöken och låt fräsa i någon minut till.
  2. Pressa ut så mycket vätska som möjligt ur tofun, skär den sedan i tärningar. Låt tofun steka med löken, tills den får fin yta.
  3. Rör ner tomatpuré, grädde, basilika och paprikapulver. Krydda med salt och peppar. Tillsätt sedan dijonsenap, chiliflakes och strösocker. Rör om och låt allt koka upp, för att sedan småkoka på svag värme i 10-15 minuter. Smaka av och krydda mer om du vill det. Du kan ha i lite maizenaredning och såsen känns för tunn.
  4. Servera gärna tofu stroganoffen med kokt ris eller pasta och en sallad.

Skala och hacka all lök. Värm en stekpanna med lite olja till medelvärme och fräs den gula löken i ett par minuter. Häll sedan ner vitlöken och låt fräsa i någon minut till. Pressa ut så mycket vätska som möjligt ur tofun, skär den sedan i tärningar. Låt tofun steka med löken, tills den får fin yta. Rör ner tomatpuré, grädde, basilika och paprikapulver. Krydda med salt och peppar. Tillsätt sedan dijonsenap, chiliflakes och strösocker. Rör om och låt allt koka upp, för att sedan småkoka på svag värme i 10-15 minuter. Smaka av och krydda mer om du vill det. Du kan ha i lite maizenaredning och såsen känns för tunn. Servera gärna tofu stroganoffen med kokt ris eller pasta och en sallad.

Lycka till!

Publicerat 3/9 2022 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!