Ingredienser
- 220 g zucchini
- 380 g kikärtor, kokta
- 1 dl havregryn
- 1 st vitlöksklyfta
- 0,5 dl majsstärkelse
- 1 dl persilja
- 0,5 tsk chilipulver
- 1 tsk spiskummin, malen
- salt och peppar
- olivolja
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT30M30 minuter
portioner
Helt vegetariskt recept
Passar matlåda
Falafel görs på kikärtor och denna variant innehåller även zucchini. Dessa vegetariska hamburgare är kryddade med spiskummin och chili. De är enkla och snabba att göra och dessutom helt vegetariska.
Falafel görs på kikärtor och denna variant innehåller även zucchini. Dessa vegetariska hamburgare är kryddade med spiskummin och chili. De är enkla och snabba att göra och dessutom helt vegetariska.
Glutenfritt recept*
*Välj glutenfria havregryn
Laktosfritt recept
Sätt ugnen på 225°. Skölj zucchinin och riv den fint på ett rivjärn. Pressa ur vätskan och lägg därefter zucchinin i en matberedare. Skölj kikärtorna och låt dem rinna av. Häll ner dem i matberedaren, tillsammans med havregrynen. Skala vitlöken och pressa i vitlökspress, ner i matberedaren. Häll även ner majsstärkelse, persilja, chilipulver, spiskummin, salt och peppar. Mixa snabbt ihop allt till en jämn smet. Forma till [get_dubbel_antal] kikärtsbiffar. Pensla båda sidorna med lite olivolja och lägg dem sedan på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ungefär 20 minuter, tills burgarna har fått fin färg. Vänd dem efter halva tillagningstiden, så får de fin yta på båda sidorna. Servera gärna falafelbiffarna i hamburgerbröd, i en tortilla eller tillsammans med klyftpotatis.
Publicerat 18/8 2018 av Daniel Claesson