X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Falafelburgare

Falafelburgare

PT30M30 minuter

2

portioner

Helt vegetariskt recept

Helt vegetariskt recept

Matlådevänligt

Passar matlåda

0

Falafel görs på kikärtor och denna variant innehåller även zucchini. Dessa vegetariska hamburgare är kryddade med spiskummin och chili. De är enkla och snabba att göra och dessutom helt vegetariska.

Falafel görs på kikärtor och denna variant innehåller även zucchini. Dessa vegetariska hamburgare är kryddade med spiskummin och chili. De är enkla och snabba att göra och dessutom helt vegetariska.

Glutenfritt recept

Glutenfritt recept*
*Välj glutenfria havregryn

Laktosfritt recept

Laktosfritt recept

Ingredienser

220 g zucchini
380 g kikärtor, kokta
1 dl havregryn
1 st vitlöksklyfta
0,5 dl majsstärkelse
1 dl persilja
0,5 tsk chilipulver
1 tsk spiskummin, malen
salt och peppar
olivolja
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skölj zucchinin och riv den fint på ett rivjärn. Pressa ur vätskan och lägg därefter zucchinin i en matberedare. Skölj kikärtorna och låt dem rinna av. Häll ner dem i matberedaren, tillsammans med havregrynen.
  3. Skala vitlöken och pressa i vitlökspress, ner i matberedaren. Häll även ner majsstärkelse, persilja, chilipulver, spiskummin, salt och peppar. Mixa snabbt ihop allt till en jämn smet.
  4. Forma till 4 kikärtsbiffar. Pensla båda sidorna med lite olivolja och lägg dem sedan på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ungefär 20 minuter, tills burgarna har fått fin färg. Vänd dem efter halva tillagningstiden, så får de fin yta på båda sidorna.
  5. Servera gärna falafelbiffarna i hamburgerbröd, i en tortilla eller tillsammans med klyftpotatis.

Sätt ugnen på 225°. Skölj zucchinin och riv den fint på ett rivjärn. Pressa ur vätskan och lägg därefter zucchinin i en matberedare. Skölj kikärtorna och låt dem rinna av. Häll ner dem i matberedaren, tillsammans med havregrynen. Skala vitlöken och pressa i vitlökspress, ner i matberedaren. Häll även ner majsstärkelse, persilja, chilipulver, spiskummin, salt och peppar. Mixa snabbt ihop allt till en jämn smet. Forma till [get_dubbel_antal] kikärtsbiffar. Pensla båda sidorna med lite olivolja och lägg dem sedan på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ungefär 20 minuter, tills burgarna har fått fin färg. Vänd dem efter halva tillagningstiden, så får de fin yta på båda sidorna. Servera gärna falafelbiffarna i hamburgerbröd, i en tortilla eller tillsammans med klyftpotatis.

Lycka till!

Publicerat 18/8 2018 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!