X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Polenta

Polenta

PT80M80 minuter

6

portioner

Lakto-vegetariskt recept

Lakto-vegetariskt recept

0

Polenta är en majsgröt som passar utmärkt som tillbehör till diverse kötträtter. Den är enkel att laga och går att förbereda. Då behöver du bara steka den i några minuter innan servering.

Polenta är en majsgröt som passar utmärkt som tillbehör till diverse kötträtter. Den är enkel att laga och går att förbereda. Då behöver du bara steka den i några minuter innan servering.

Glutenfritt recept

Glutenfritt recept

Laktosfritt recept

Laktosfritt recept*
*Välj laktosfri ost.

Ingredienser

1 l vatten
2 st grönsaksbuljongtärningar
2 dl polentagryn
1 dl parmesanost, riven
salt och peppar
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Häll vattnet i en ganska stor kastrull och smula ner buljongtärningarna. Låt allt koka upp.
  2. Rör ner polentagrynen och vispa tills du har en slät gröt. Sänk då värmen och låt gröten koka i ungefär 8 minuter. Rör om ofta, så att gröten inte bränner fast i botten.
  3. Ta kastrullen från värmen och blanda i parmesanosten. Krydda sedan med salt och peppar. Häll ut polentan på ett stort fat eller i en form, polentan ska vara ungefär 2-3 centimeter hög.
  4. Låt polentan stelna i kylskåp i ungefär en timme. Skär den sedan i 6 bitar. Värm en stekpanna med smör eller olja till ganska hög värme och stek polentabitarna i ungefär tre minuter per sida, tills den får en gyllenbrun yta..

Häll vattnet i en ganska stor kastrull och smula ner buljongtärningarna. Låt allt koka upp. Rör ner polentagrynen och vispa tills du har en slät gröt. Sänk då värmen och låt gröten koka i ungefär 8 minuter. Rör om ofta, så att gröten inte bränner fast i botten. Ta kastrullen från värmen och blanda i parmesanosten. Krydda sedan med salt och peppar. Häll ut polentan på ett stort fat eller i en form, polentan ska vara ungefär 2-3 centimeter hög. Låt polentan stelna i kylskåp i ungefär en timme. Skär den sedan i [get_antal] bitar. Värm en stekpanna med smör eller olja till ganska hög värme och stek polentabitarna i ungefär tre minuter per sida, tills den får en gyllenbrun yta..

Lycka till!

Publicerat 21/10 2018 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!