Polenta

Enkelt grundrecept

Polenta

Polenta är en majsgröt som passar utmärkt som tillbehör till diverse kötträtter. Den är enkel att laga och går att förbereda. Då behöver du bara steka den två minuter per sida innan servering.

Polenta är en majsgröt som passar utmärkt som tillbehör till diverse kötträtter. Den är enkel att laga och går att förbereda. Då behöver du bara steka den två minuter per sida innan servering.

Lagas på 80 minuter

PT80M80 minuter

6

portioner

Helt vegetariskt recept

Helt vegetariskt recept

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+

Ingredienser

1 l vatten
2 st grönsaksbuljongtärningar
2 dl polentagryn
1 dl parmesanost, riven
salt och peppar
Köp alla ingredienser hos mat.se

Gör så här

  1. Häll vattnet i en ganska stor kastrull och smula ner buljongtärningarna. Låt allt koka upp.
  2. Rör ner polentagrynen och vispa tills du har en slät gröt. Sänk då värmen och låt gröten koka i ungefär 8 minuter. Rör om ofta, så att gröten inte bränner fast i botten.
  3. Ta kastrullen från värmen och blanda i parmesanosten. Krydda sedan med salt och peppar. Häll ut polentan på ett stort fat eller i en form, polentan ska vara ungefär 2-3 centimeter hög.
  4. Låt polentan stelna i kylskåp i ungefär en timme. Skär den sedan i 6 bitar. Värm en stekpanna med smör eller olja till ganska hög värme och stek polentabitarna i ungefär tre minuter per sida, tills den får en gyllenbrun yta..

Häll vattnet i en ganska stor kastrull och smula ner buljongtärningarna. Låt allt koka upp. Rör ner polentagrynen och vispa tills du har en slät gröt. Sänk då värmen och låt gröten koka i ungefär 8 minuter. Rör om ofta, så att gröten inte bränner fast i botten. Ta kastrullen från värmen och blanda i parmesanosten. Krydda sedan med salt och peppar. Häll ut polentan på ett stort fat eller i en form, polentan ska vara ungefär 2-3 centimeter hög. Låt polentan stelna i kylskåp i ungefär en timme. Skär den sedan i [get_antal] bitar. Värm en stekpanna med smör eller olja till ganska hög värme och stek polentabitarna i ungefär tre minuter per sida, tills den får en gyllenbrun yta..

Smaklig måltid!

Publicerat 21/10 2018 av .

Kommentera receptet