Ingredienser
- 500 g fläskytterfilé
- 0,5 dl vetemjöl
- salt och peppar
- 2 st ägg
- 0,5 dl ströbröd
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT30M30 minuter
portioner
Passar matlåda
Fläskytterfilébitar kan lätt bli torra om du bara steker dem. Men genom att först panera köttet håller det sig saftigt under hela tillagningen. Fläskytterfiléschnitzel kan gärna serveras med klyftpotatis och en god sås.
Fläskytterfilébitar kan lätt bli torra om du bara steker dem. Men genom att först panera köttet håller det sig saftigt under hela tillagningen. Fläskytterfiléschnitzel kan gärna serveras med klyftpotatis och en god sås.
Laktosfritt recept
Skär fläskytterfilén i [get_antal] skivor. Banka ut dem med en kötthammare om du vill ha tunnare schnitzlar. Häll vetemjölet på ett litet fat. Blanda i lite salt och peppar. Knäck äggen på ett annat fat och häll ner ströbrödet på ett tredje. Vänd köttbitarna i vetemjölet, därefter i ägget och till sist i ströbrödet. Alla sidor av köttet bör täckas av paneringen. Värm en stekpanna med smör till medelvärme. Stek fläskschnitzlarna i ett par minuter per sida, tills paneringen är gyllenbrun och köttet är genomstekt. Servera gärna med klyftpotatis och en god sås.
Publicerat 28/11 2015 av Daniel Claesson