Fläskschnitzel

Fläskschnitzel

PT30M30 minuter

4

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

Fläskytterfilébitar kan lätt bli torra om du bara steker dem. Men genom att först panera köttet håller det sig saftigt under hela tillagningen. Fläskytterfiléschnitzel kan gärna serveras med klyftpotatis och en god sås.

Fläskytterfilébitar kan lätt bli torra om du bara steker dem. Men genom att först panera köttet håller det sig saftigt under hela tillagningen. Fläskytterfiléschnitzel kan gärna serveras med klyftpotatis och en god sås.

Ingredienser

500 g fläskytterfilé
0,5 dl vetemjöl
salt och peppar
2 st ägg
0,5 dl ströbröd
Köp hem ingredienserna från Hemköp

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Skär fläskytterfilén i 4 skivor. Banka ut dem med en kötthammare om du vill ha tunnare schnitzlar.
  2. Häll vetemjölet på ett litet fat. Blanda i lite salt och peppar. Knäck äggen på ett annat fat och häll ner ströbrödet på ett tredje.
  3. Vänd köttbitarna i vetemjölet, därefter i ägget och till sist i ströbrödet. Alla sidor av köttet bör täckas av paneringen.
  4. Värm en stekpanna med smör till medelvärme. Stek fläskschnitzlarna i ett par minuter per sida, tills paneringen är gyllenbrun och köttet är genomstekt.
  5. Servera gärna med klyftpotatis och en god sås.

Skär fläskytterfilén i [get_antal] skivor. Banka ut dem med en kötthammare om du vill ha tunnare schnitzlar. Häll vetemjölet på ett litet fat. Blanda i lite salt och peppar. Knäck äggen på ett annat fat och häll ner ströbrödet på ett tredje. Vänd köttbitarna i vetemjölet, därefter i ägget och till sist i ströbrödet. Alla sidor av köttet bör täckas av paneringen. Värm en stekpanna med smör till medelvärme. Stek fläskschnitzlarna i ett par minuter per sida, tills paneringen är gyllenbrun och köttet är genomstekt. Servera gärna med klyftpotatis och en god sås.

Lycka till!

Publicerat 28/11 2015 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!