Ingredienser
- 100 g smör
- 4,5 dl mjölk
- 240 g glutenfritt mjöl, t.ex. Finax röda
- 1 tsk bakpulver
- 0,5 tsk salt
- 0,5 tsk strösocker
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT40M40 minuter
st
Lakto-vegetariskt recept
En god och enkel våffelsmet som är glutenfri och görs med bara sex ingredienser. Våfflorna är lika goda med sylt och grädde som med valfri matig topping.
En god och enkel våffelsmet som är glutenfri och görs med bara sex ingredienser. Våfflorna är lika goda med sylt och grädde som med valfri matig topping.
Glutenfritt recept
Laktosfritt recept*
*Använd laktosfria mejeriprodukter
Smält smöret i en kastrull och häll sedan i mjölken. Värm till fingervarmt. Blanda glutenfri mjölmix med bakpulvret. Rör sedan ner i vätskan. Tillsätt salt och strösocker under omrörning. Låt sedan smeten vila i ungefär tio minuter. Värm våffeljärnet och pensla det med lite smör innan du gräddar första våfflan. Häll ner 0,5-1 dl smet i järnet och grädda i ett par minuter, tills våfflan har fått fin färg och yta. Upprepa med resten av smeten. Våfflorna går lika bra att servera med sylt och grädde som med en matigare topping.
Publicerat 22/2 2021 av Daniel Claesson