Glutenfria frasvåfflor

Genrebild

Glutenfria frasvåfflor

PT40M40 minuter

8

st

Lakto-vegetariskt recept

Lakto-vegetariskt recept

En god och enkel våffelsmet som är glutenfri och görs med bara sex ingredienser. Våfflorna är lika goda med sylt och grädde som med valfri matig topping.

En god och enkel våffelsmet som är glutenfri och görs med bara sex ingredienser. Våfflorna är lika goda med sylt och grädde som med valfri matig topping.

Glutenfritt recept

Laktosfritt recept*
*Använd laktosfria mejeriprodukter

Ingredienser

100 g smör
4,5 dl mjölk
240 g glutenfritt mjöl, t.ex. Finax röda
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
0,5 tsk strösocker
Köp hem ingredienserna från Hemköp

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull och häll sedan i mjölken. Värm till fingervarmt.
  2. Blanda glutenfri mjölmix med bakpulvret. Rör sedan ner i vätskan. Tillsätt salt och strösocker under omrörning. Låt sedan smeten vila i ungefär tio minuter.
  3. Värm våffeljärnet och pensla det med lite smör innan du gräddar första våfflan. Häll ner 0,5-1 dl smet i järnet och grädda i ett par minuter, tills våfflan har fått fin färg och yta. Upprepa med resten av smeten.
  4. Våfflorna går lika bra att servera med sylt och grädde som med en matigare topping.

Smält smöret i en kastrull och häll sedan i mjölken. Värm till fingervarmt. Blanda glutenfri mjölmix med bakpulvret. Rör sedan ner i vätskan. Tillsätt salt och strösocker under omrörning. Låt sedan smeten vila i ungefär tio minuter. Värm våffeljärnet och pensla det med lite smör innan du gräddar första våfflan. Häll ner 0,5-1 dl smet i järnet och grädda i ett par minuter, tills våfflan har fått fin färg och yta. Upprepa med resten av smeten. Våfflorna går lika bra att servera med sylt och grädde som med en matigare topping.

Lycka till!

Publicerat 22/2 2021 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!