Chokladtårta med vit chokladgrädde

Två sorters choklad, apelsin och hallon

Chokladtårta med vit chokladgrädde

Denna spännande tårta har en kladdkakeliknande botten och toppas med vit chokladgrädde. Den ska frysas i minst fyra timmar och serveras ganska kall. Tårta är både snabb och enkel att baka.

Denna spännande tårta har en kladdkakeliknande botten och toppas med vit chokladgrädde. Den ska frysas i minst fyra timmar och serveras ganska kall. Tårta är både snabb och enkel att baka.

Lagas på 90 minuter

PT90M90 minuter

1

st

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook

Skriv ut receptet

Skriv ut receptet

Ingredienser

125 g mörk choklad
125 g smör eller margarin
1 dl strösocker
3 st ägg
1 st apelsin
1 dl vetemjöl
4 dl vispgrädde
200 g vit choklad
Garnering
mörk choklad
1 dl hallon
Köp hem ingredienserna från Hemköp

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Smält den mörka chokladen. Blanda smör och socker poröst i en bunke. Knäck äggen och häll ner gulorna i smöret, spara vitorna till senare.
  3. Riv skalet av en apelsin och häll ner i bunken. Tillsätt den smälta chokladen och mjölet och vispa allt till en jämn smet.
  4. Vispa äggvitorna till ett hårt skum i en egen bunke. Vänd försiktigt ner dem i smeten med en slickepott. Vispa inte och rör inte mer än nödvändigt.
  5. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, häll ner smeten i den. Grädda i ugnens nedre del i ca 25 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna.
  6. Smält den vita chokladen. Vispa grädden, men inte jättehårt. Blanda ner chokladen och häll allt över den nu svala kakan. Täck formen med plastfolie och ställ in i frysen i ett par timmar.
  7. Ta ut tårtan en dryg halvtimme innan servering. Toppa med riven mörk choklad och hallon.

Sätt ugnen på 175°. Smält den mörka chokladen. Blanda smör och socker poröst i en bunke. Knäck äggen och häll ner gulorna i smöret, spara vitorna till senare. Riv skalet av en apelsin och häll ner i bunken. Tillsätt den smälta chokladen och mjölet och vispa allt till en jämn smet. Vispa äggvitorna till ett hårt skum i en egen bunke. Vänd försiktigt ner dem i smeten med en slickepott. Vispa inte och rör inte mer än nödvändigt. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, häll ner smeten i den. Grädda i ugnens nedre del i ca 25 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna. Smält den vita chokladen. Vispa grädden, men inte jättehårt. Blanda ner chokladen och häll allt över den nu svala kakan. Täck formen med plastfolie och ställ in i frysen i ett par timmar. Ta ut tårtan en dryg halvtimme innan servering. Toppa med riven mörk choklad och hallon.

Smaklig måltid!

Publicerat 25/6 2014 av

Kommentera receptet

Annons ▼

Annons ▼