Ingredienser
- 125 g mörk choklad
- 125 g smör eller margarin
- 1 dl strösocker
- 3 st ägg
- 1 st apelsin
- 1 dl vetemjöl
- 4 dl vispgrädde
- 200 g vit choklad
- Garnering
- mörk choklad
- 1 dl hallon
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT90M90 minuter
st
Denna spännande tårta har en kladdkakeliknande botten och toppas med vit chokladgrädde. Den ska frysas i minst fyra timmar och serveras ganska kall. Tårta är både snabb och enkel att baka.
Denna spännande tårta har en kladdkakeliknande botten och toppas med vit chokladgrädde. Den ska frysas i minst fyra timmar och serveras ganska kall. Tårta är både snabb och enkel att baka.
Laktosfritt recept*
*Välj laktosfria mejeriprodukter.
Sätt ugnen på 175°. Smält den mörka chokladen. Blanda smör och socker poröst i en bunke. Knäck äggen och häll ner gulorna i smöret, spara vitorna till senare. Riv skalet av en apelsin och häll ner i bunken. Tillsätt den smälta chokladen och mjölet och vispa allt till en jämn smet. Vispa äggvitorna till ett hårt skum i en egen bunke. Vänd försiktigt ner dem i smeten med en slickepott. Vispa inte och rör inte mer än nödvändigt. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, häll ner smeten i den. Grädda i ugnens nedre del i ca 25 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna. Smält den vita chokladen. Vispa grädden, men inte jättehårt. Blanda ner chokladen och häll allt över den nu svala kakan. Täck formen med plastfolie och ställ in i frysen i ett par timmar. Ta ut tårtan en dryg halvtimme innan servering. Toppa med riven mörk choklad och hallon.
Publicerat 25/6 2014 av Daniel Claesson