X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Chokladtårta med vit chokladgrädde

Chokladtårta med vit chokladgrädde

PT90M90 minuter

1

st

0

Denna spännande tårta har en kladdkakeliknande botten och toppas med vit chokladgrädde. Den ska frysas i minst fyra timmar och serveras ganska kall. Tårta är både snabb och enkel att baka.

Denna spännande tårta har en kladdkakeliknande botten och toppas med vit chokladgrädde. Den ska frysas i minst fyra timmar och serveras ganska kall. Tårta är både snabb och enkel att baka.

Laktosfritt recept

Laktosfritt recept*
*Välj laktosfria mejeriprodukter.

Ingredienser

125 g mörk choklad
125 g smör eller margarin
1 dl strösocker
3 st ägg
1 st apelsin
1 dl vetemjöl
4 dl vispgrädde
200 g vit choklad
Garnering
mörk choklad
1 dl hallon
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Smält den mörka chokladen. Blanda smör och socker poröst i en bunke. Knäck äggen och häll ner gulorna i smöret, spara vitorna till senare.
  3. Riv skalet av en apelsin och häll ner i bunken. Tillsätt den smälta chokladen och mjölet och vispa allt till en jämn smet.
  4. Vispa äggvitorna till ett hårt skum i en egen bunke. Vänd försiktigt ner dem i smeten med en slickepott. Vispa inte och rör inte mer än nödvändigt.
  5. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, häll ner smeten i den. Grädda i ugnens nedre del i ca 25 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna.
  6. Smält den vita chokladen. Vispa grädden, men inte jättehårt. Blanda ner chokladen och häll allt över den nu svala kakan. Täck formen med plastfolie och ställ in i frysen i ett par timmar.
  7. Ta ut tårtan en dryg halvtimme innan servering. Toppa med riven mörk choklad och hallon.

Sätt ugnen på 175°. Smält den mörka chokladen. Blanda smör och socker poröst i en bunke. Knäck äggen och häll ner gulorna i smöret, spara vitorna till senare. Riv skalet av en apelsin och häll ner i bunken. Tillsätt den smälta chokladen och mjölet och vispa allt till en jämn smet. Vispa äggvitorna till ett hårt skum i en egen bunke. Vänd försiktigt ner dem i smeten med en slickepott. Vispa inte och rör inte mer än nödvändigt. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, häll ner smeten i den. Grädda i ugnens nedre del i ca 25 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna. Smält den vita chokladen. Vispa grädden, men inte jättehårt. Blanda ner chokladen och häll allt över den nu svala kakan. Täck formen med plastfolie och ställ in i frysen i ett par timmar. Ta ut tårtan en dryg halvtimme innan servering. Toppa med riven mörk choklad och hallon.

Lycka till!

Publicerat 25/6 2014 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!