Ingredienser
- 400 g champinjoner, färska
- 1 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- färsk timjan
- 1 msk tomatpuré
- 2 st grönsaksbuljongtärningar
- 8 dl vatten
- 2 st crème fraiche
- 1 st soja
- salt och peppar
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT30M30 minuter
portioner
Lakto-vegetariskt recept
Passar matlåda
En mättande och värmande svampsoppa som mixas slät. Den är smaksatt med timjan, lök och tomatpuré. Soppan bör ätas med varmt bröd, som gärna får doppas i soppan.
En mättande och värmande svampsoppa som mixas slät. Den är smaksatt med timjan, lök och tomatpuré. Soppan bör ätas med varmt bröd, som gärna får doppas i soppan.
Glutenfritt recept*
*Om du har glutenfri soja.
Laktosfritt recept*
*Välj laktosfria mejeriprodukter.
Rensa eventuellt champinjonerna och skiva dem sedan. Skala och hacka gul och vit lök, hacka timjanen fint. Värm en gryta med lite stekfett till medelhög värme. Fräs champinjoerna och all lök i några minuter. Tillsätt sedan timjan och tomatpuré, krydda med lite salt. Låt fräsa någon minut till. Häll ner buljongtärningar och vatten. Låt soppan koka upp och sedan koka under lock i tio minuter. Blanda ner crème fraiche och soja. Mixa soppan slät med en stavmixer. Låt sjuda fem minuter till. Smaka av med salt, peppar och timjan. Servera gärna med varmt bröd.
Publicerat 2/2 2015 av Daniel Claesson