Ingredienser
- 400 g torsk
- 0,5 st purjolök
- 1 st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- 7 dl fiskbuljong
- 3 dl grädde
- 1 msk tomatpuré
- 0,5 g saffran
- salt och peppar
- timjan
- 2 tsk citronsaft
- 100 g kräftstjärtar eller räkor
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT20M20 minuter
portioner
Passar matlåda
En värmande fisksoppa med smak av saffran, grädde, lök och kräftor. Den är väldigt enkel och snabblagad och passar väldigt bra på vintern. Servera soppan med en god bit bröd och vitlöksaioli.
En värmande fisksoppa med smak av saffran, grädde, lök och kräftor. Den är väldigt enkel och snabblagad och passar väldigt bra på vintern. Servera soppan med en god bit bröd och vitlöksaioli.
Glutenfritt recept
Laktosfritt recept*
*Välj laktosfria mejeriprodukter.
Värm en gryta till medelvärme. Häll i lite matolja. Dela fisken i bitar. Salta och ställ åt sidan. Skala och hacka all lök. Fräs den i grytan ett par minuter, tills löken mjuknat. Häll ner buljong, grädde, tomatpuré och saffran. Rör om och låt koka upp. Låt soppan småkoka ett par minuter. Häll sedan ner fisken och låt den sjuda i cirka tio minuter, tills fisken är tillagad. Smaka av soppan med salt, peppar, timjan och citronsaft. Häll ner kräftstjärtarna och låt dem bli lite varma. Servera gärna soppan med en god bit bröd och vitlöksaioli.
Publicerat 18/12 2014 av Daniel Claesson