Ingredienser
- 4 dl vetemjöl
- 0,5 tsk salt
- 2 tsk bakpulver
- 50 g smör eller margarin
- 1,5 dl mjölk eller filmjölk
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT20M20 minuter
st
Det är väldigt enkelt att baka scones. I England serveras de vanligtvis på eftermiddagen med en kopp te. Här i Sverige är det snabba och goda brödet troligtvis vanligare vid en lång helgfrukost.
Det är väldigt enkelt att baka scones. I England serveras de vanligtvis på eftermiddagen med en kopp te. Här i Sverige är det snabba och goda brödet troligtvis vanligare vid en lång helgfrukost.
Laktosfritt recept*
*Välj laktosfria mejeriprodukter.
Sätt på ugnen på 250°. Blanda mjöl, salt och bakpulver, gärna i en matberedare. Dela smöret i mindre bitar och häll ner i mjölet. Blanda till en grynig massa. Tillsätt mjölken och blanda till en deg. Dela degen i [get_antal] bitar och tryck ut till runda kakor på en plåt med bakplåtspapper. Skär ett kors genom varje kaka, ungefär en halv centimeter djupt. Grädda i mitten av ugnen i ungefär tio minuter, tills bröden har fått fin färg. Servera medans de fortfarande är varma.
Publicerat 16/6 2014 av Daniel Claesson