Klassiska scones

Klassiska scones

PT20M20 minuter

2

st

Det är väldigt enkelt att baka scones. I England serveras de vanligtvis på eftermiddagen med en kopp te. Här i Sverige är det snabba och goda brödet troligtvis vanligare vid en lång helgfrukost.

Det är väldigt enkelt att baka scones. I England serveras de vanligtvis på eftermiddagen med en kopp te. Här i Sverige är det snabba och goda brödet troligtvis vanligare vid en lång helgfrukost.

Ingredienser

4 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
2 tsk bakpulver
50 g smör eller margarin
1,5 dl mjölk eller filmjölk
Köp hem ingredienserna från Hemköp

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Sätt på ugnen på 250°.
  2. Blanda mjöl, salt och bakpulver, gärna i en matberedare. Dela smöret i mindre bitar och häll ner i mjölet. Blanda till en grynig massa. Tillsätt mjölken och blanda till en deg.
  3. Dela degen i 2 bitar och tryck ut till runda kakor på en plåt med bakplåtspapper. Skär ett kors genom varje kaka, ungefär en halv centimeter djupt.
  4. Grädda i mitten av ugnen i ungefär tio minuter, tills bröden har fått fin färg. Servera medans de fortfarande är varma.

Sätt på ugnen på 250°. Blanda mjöl, salt och bakpulver, gärna i en matberedare. Dela smöret i mindre bitar och häll ner i mjölet. Blanda till en grynig massa. Tillsätt mjölken och blanda till en deg. Dela degen i [get_antal] bitar och tryck ut till runda kakor på en plåt med bakplåtspapper. Skär ett kors genom varje kaka, ungefär en halv centimeter djupt. Grädda i mitten av ugnen i ungefär tio minuter, tills bröden har fått fin färg. Servera medans de fortfarande är varma.

Lycka till!

Publicerat 16/6 2014 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!