Krämig laxgryta

Krämig laxgryta

PT20M20 minuter

4

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

En enkel och snabb fiskgryta som är både krämig och god. Den tillagas på ungefär 20 minuter och serveras med kokt potatis. Den går även att äta som laxsoppa.

En enkel och snabb fiskgryta som är både krämig och god. Den tillagas på ungefär 20 minuter och serveras med kokt potatis. Den går även att äta som laxsoppa.

Glutenfritt recept

Ingredienser

1 st gul lök
1 st morot
1 st fiskbuljongtärning
3 dl vatten
2 dl matlagningsgrädde
1,5 msk vitvinsvinäger
2 tsk citronsaft
1 msk dill, hackad
400 g lax
salt och peppar
170 g kräftstjärtar
Köp hem ingredienserna från Hemköp

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Värm en stekgryta med lite smör till medelvärme. Skala och finhacka löken. Skala även moroten och riv den grovt på ett rivjärn.
  2. Fräs lök och morot i stekgrytan i ett par minuter. Smula sedan ner buljongtärningen och häll ner vatten, grädde, vinäger, citronsaft och dill. Rör om och låt allt koka upp och sedan sjuda i ett par minuter.
  3. Dela laxen i mindre bitar. Lägg ner den i grytan. Låt sjuda i ungefär fem minuter, tills laxen är tillagad. Smaka av med salt och peppar. Stäng av värmen och blanda ner kräftstjärtarna. När de är varma är grytan färdig.
  4. Servera laxgrytan med nykokt (gärna pressad) potatis.

Värm en stekgryta med lite smör till medelvärme. Skala och finhacka löken. Skala även moroten och riv den grovt på ett rivjärn. Fräs lök och morot i stekgrytan i ett par minuter. Smula sedan ner buljongtärningen och häll ner vatten, grädde, vinäger, citronsaft och dill. Rör om och låt allt koka upp och sedan sjuda i ett par minuter. Dela laxen i mindre bitar. Lägg ner den i grytan. Låt sjuda i ungefär fem minuter, tills laxen är tillagad. Smaka av med salt och peppar. Stäng av värmen och blanda ner kräftstjärtarna. När de är varma är grytan färdig. Servera laxgrytan med nykokt (gärna pressad) potatis.

Lycka till!

Publicerat 28/7 2015 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!