X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Potatismos

Potatismos

PT20M20 minuter

2

portioner

0

Potatismos passar till så mycket; köttbullar, stekt fisk, falukorv i ugn. Det är varken svårt eller tidskrävande att göra eget potatismos.

Potatismos passar till så mycket; köttbullar, stekt fisk, falukorv i ugn. Det är varken svårt eller tidskrävande att göra eget potatismos.

Glutenfritt recept

Glutenfritt recept

Laktosfritt recept

Laktosfritt recept*
*Välj laktosfria mejeriprodukter.

Ingredienser

6 st potatisar. mjöliga
2 msk smör eller margarin
2 dl mjölk
salt och peppar
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Skala potatisarna och dela dem i mindre bitar. Lägg dem i en kastrull och täck med vatten. Ställ på spisen och låt koka.
  2. Häll av vattnet när potatisen är helt genomkokt. Mosa gärna potatisen snabbt med en potatisstöt eller press. Har du ingen sådan går det även bra med en gaffel.
  3. Tillsätt smöret och vispa med en elvisp. Häll ner mjölken och fortsätt att vispa moset slätt. Salta och peppra rejält, du kan även smaka av med lite malen muskotnöt eller citronsaft.

Skala potatisarna och dela dem i mindre bitar. Lägg dem i en kastrull och täck med vatten. Ställ på spisen och låt koka. Häll av vattnet när potatisen är helt genomkokt. Mosa gärna potatisen snabbt med en potatisstöt eller press. Har du ingen sådan går det även bra med en gaffel. Tillsätt smöret och vispa med en elvisp. Häll ner mjölken och fortsätt att vispa moset slätt. Salta och peppra rejält, du kan även smaka av med lite malen muskotnöt eller citronsaft.

Lycka till!

Publicerat 12/2 2014 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!