Ingredienser
- 2 dl gräddfil (eller crème fraiche)
- 2 tsk fryst, hackad persilja
- 2 tsk fryst, hackad dill
- 1 tsk citron- eller limesaft
- salt och citronpeppar
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT5M5 minuter
portioner
På bara fem minuter rör du ihop denna goda sås som passar perfekt till fiskbiffar och panerad fisk, men även kycklingrätter. Rör gärna ner finhackad rödlök eller löjrom i den för extra lyx.
På bara fem minuter rör du ihop denna goda sås som passar perfekt till fiskbiffar och panerad fisk, men även kycklingrätter. Rör gärna ner finhackad rödlök eller löjrom i den för extra lyx.
Glutenfritt recept
Laktosfritt recept*
*Välj laktosfri gräddfil.
Häll ned gräddfilen i en skål. Blanda ner persilja, dill och citronsaft. Krydda med salt och citronpeppar. För att göra såsen lite lyxigare kan man tillsätta lite finhackad rödlök och löjrom. På så sätt liknar såsen den klassiska skagenröran. Tips: Såsen blir godare om den får stå i kylskåp en stund innan servering. Den är godast kall, men kan kokas. Då blir den bättre om man använder crème fraiche istället för gräddfil.
Publicerat 15/8 2013 av Daniel Claesson