Ingredienser
- 180 g glutenfri mjölmix
- 1 dl polentagryn
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk salt
- 1,5 dl mjölk eller vatten
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT30M30 minuter
st
Lakto-vegetariskt recept
En glutenfri variant av de klassiska tortillabröden som hör till varje fredagstaco. Bröden görs med fem ingredienser och tillagas på bara två minuter i stekpannan
En glutenfri variant av de klassiska tortillabröden som hör till varje fredagstaco. Bröden görs med fem ingredienser och tillagas på bara två minuter i stekpannan
Glutenfritt recept
Laktosfritt recept*
*Använd vatten eller laktosfri mjölk.
Blanda mjölmix, polentagryn, bakpulver och salt i en skål. Tillsätt vätskan och arbeta ihop till en smidig deg. Låt den gärna vila i ungefär 15 minuter. Dela degen i [get_antal] lika stora delar. Kavla ut varje degbit tunt på en mjölad yta. Värm en torr stekpanna till medelvärme. Tillaga varje tortilla i stekpannan, de gräddas på bara någon minut per sida.
Publicerat 14/3 2020 av Daniel Claesson