X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Glutenfria tortillabröd. Genrebild
Genrebild

Glutenfria tortillabröd

PT30M30 minuter

4

st

Lakto-vegetariskt recept

Lakto-vegetariskt recept

0

En glutenfri variant av de klassiska tortillabröden som hör till varje fredagstaco. Bröden görs med fem ingredienser och tillagas på bara två minuter i stekpannan

En glutenfri variant av de klassiska tortillabröden som hör till varje fredagstaco. Bröden görs med fem ingredienser och tillagas på bara två minuter i stekpannan

Glutenfritt recept

Glutenfritt recept

Laktosfritt recept

Laktosfritt recept*
*Använd vatten eller laktosfri mjölk.

Ingredienser

180 g glutenfri mjölmix
1 dl polentagryn
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
1,5 dl mjölk eller vatten
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Blanda mjölmix, polentagryn, bakpulver och salt i en skål. Tillsätt vätskan och arbeta ihop till en smidig deg. Låt den gärna vila i ungefär 15 minuter.
  2. Dela degen i 4 lika stora delar. Kavla ut varje degbit tunt på en mjölad yta.
  3. Värm en torr stekpanna till medelvärme. Tillaga varje tortilla i stekpannan, de gräddas på bara någon minut per sida.

Blanda mjölmix, polentagryn, bakpulver och salt i en skål. Tillsätt vätskan och arbeta ihop till en smidig deg. Låt den gärna vila i ungefär 15 minuter. Dela degen i [get_antal] lika stora delar. Kavla ut varje degbit tunt på en mjölad yta. Värm en torr stekpanna till medelvärme. Tillaga varje tortilla i stekpannan, de gräddas på bara någon minut per sida.

Lycka till!

Publicerat 14/3 2020 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!