Glutenfria tortillabröd

Genrebild

Glutenfria tortillabröd

PT30M30 minuter

4

st

Lakto-vegetariskt recept

Lakto-vegetariskt recept

En glutenfri variant av de klassiska tortillabröden som hör till varje fredagstaco. Bröden görs med fem ingredienser och tillagas på bara två minuter i stekpannan

En glutenfri variant av de klassiska tortillabröden som hör till varje fredagstaco. Bröden görs med fem ingredienser och tillagas på bara två minuter i stekpannan

Glutenfritt recept

Laktosfritt recept*
*Använd vatten eller laktosfri mjölk.

Ingredienser

180 g glutenfri mjölmix
1 dl polentagryn
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
1,5 dl mjölk eller vatten
Köp hem ingredienserna från Hemköp

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Blanda mjölmix, polentagryn, bakpulver och salt i en skål. Tillsätt vätskan och arbeta ihop till en smidig deg. Låt den gärna vila i ungefär 15 minuter.
  2. Dela degen i 4 lika stora delar. Kavla ut varje degbit tunt på en mjölad yta.
  3. Värm en torr stekpanna till medelvärme. Tillaga varje tortilla i stekpannan, de gräddas på bara någon minut per sida.

Blanda mjölmix, polentagryn, bakpulver och salt i en skål. Tillsätt vätskan och arbeta ihop till en smidig deg. Låt den gärna vila i ungefär 15 minuter. Dela degen i [get_antal] lika stora delar. Kavla ut varje degbit tunt på en mjölad yta. Värm en torr stekpanna till medelvärme. Tillaga varje tortilla i stekpannan, de gräddas på bara någon minut per sida.

Lycka till!

Publicerat 14/3 2020 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!