Glutenfria tortillabröd

Perfekt till din glutenfria tacofredag

Glutenfria tortillabröd

En glutenfri variant av de klassiska tortillabröden som hör till varje fredagstaco. Bröden görs med fem ingredienser och tillagas på bara två minuter i stekpannan

En glutenfri variant av de klassiska tortillabröden som hör till varje fredagstaco. Bröden görs med fem ingredienser och tillagas på bara två minuter i stekpannan

Lagas på 30 minuter

PT30M30 minuter

4

st

Lakto-vegetariskt recept

Lakto-vegetariskt recept

Glutenfritt recept

Glutenfritt recept

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook

Skriv ut receptet

Skriv ut receptet

Ingredienser

180 g glutenfri mjölmix
1 dl polentagryn
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
1,5 dl mjölk eller vatten
Köp alla ingredienser hos mat.se

Gör så här

  1. Blanda mjölmix, polentagryn, bakpulver och salt i en skål. Tillsätt vätskan och arbeta ihop till en smidig deg. Låt den gärna vila i ungefär 15 minuter.
  2. Dela degen i 4 lika stora delar. Kavla ut varje degbit tunt på en mjölad yta.
  3. Värm en torr stekpanna till medelvärme. Tillaga varje tortilla i stekpannan, de gräddas på bara någon minut per sida.

Blanda mjölmix, polentagryn, bakpulver och salt i en skål. Tillsätt vätskan och arbeta ihop till en smidig deg. Låt den gärna vila i ungefär 15 minuter. Dela degen i [get_antal] lika stora delar. Kavla ut varje degbit tunt på en mjölad yta. Värm en torr stekpanna till medelvärme. Tillaga varje tortilla i stekpannan, de gräddas på bara någon minut per sida.

Smaklig måltid!

Publicerat 14/3 2020 av .

Kommentera receptet

Annons ▼

Annons ▼