Indisk kyckling med yoghurtsås

Indisk kyckling med yoghurtsås

PT40M40 minuter

2

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

En maträtt inspirerad av Indien. Kyckling som serveras med ris smaksatt med gurkmeja, lagerblad, kryddnejlika med mera och en varm yoghurtsås som tillagas på bara ett par minuter.

En maträtt inspirerad av Indien. Kyckling som serveras med ris smaksatt med gurkmeja, lagerblad, kryddnejlika med mera och en varm yoghurtsås som tillagas på bara ett par minuter.

Glutenfritt recept*
*Se bara till att använda glutenfri soja.

Ingredienser

2 st kycklingfiléer
2 msk soja
2 msk citronsaft
curry
ris
1 tsk gurkmeja
3 st lagerblad
5 st torkade kryddnejlikor
1 st kanelstång (liten)
6 st hela svartpepparkorn
Yoghurtsåsen
2 dl matlagningsyoghurt
2 msk citronsaft
3 tsk chilisås
Köp hem ingredienserna från Hemköp

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Gör en snabb marinad av sojan, citronsaften, salt, peppar och lite curry och pensla över kycklingen. Låt den vila i ca 15 minuter.
  2. Koka upp riset enligt anvisningarna på förpackningen. När riset börjar koka tillsätter du gurkmeja, lagerblad, kryddnejlikor, kanelstången och pepparkornen och låter dem småkoka med. Detta kommer ge riset en härlig färg, doft och framförallt smak. De stora kryddorna kan plockas bort innan riset serveras, de är inte så goda att tugga på.
  3. Stek kycklingen på medelvärme eller tillaga den i ugnen. Se till att den är helt vit i mitten. Kycklingen är färdig när dess vätska är genomskinlig och inte rosa.
  4. Yoghurtsåsen

  5. Häll yoghurten i en kastrull. Tillsätt citronsaft, krydda med salt och peppar. Häll sedan i chilisås och rör om. Låt såsen koka upp och sen sjuda några minuter på medelvärme. Om det inte smakar tillräckligt mycket är det bara att krydda mer. Känns såsen för lös kan du tillsätta en matsked idealmjöl eller Maizena redning.

Gör en snabb marinad av sojan, citronsaften, salt, peppar och lite curry och pensla över kycklingen. Låt den vila i ca 15 minuter. Koka upp riset enligt anvisningarna på förpackningen. När riset börjar koka tillsätter du gurkmeja, lagerblad, kryddnejlikor, kanelstången och pepparkornen och låter dem småkoka med. Detta kommer ge riset en härlig färg, doft och framförallt smak. De stora kryddorna kan plockas bort innan riset serveras, de är inte så goda att tugga på. Stek kycklingen på medelvärme eller tillaga den i ugnen. Se till att den är helt vit i mitten. Kycklingen är färdig när dess vätska är genomskinlig och inte rosa. Yoghurtsåsen: Häll yoghurten i en kastrull. Tillsätt citronsaft, krydda med salt och peppar. Häll sedan i chilisås och rör om. Låt såsen koka upp och sen sjuda några minuter på medelvärme. Om det inte smakar tillräckligt mycket är det bara att krydda mer. Känns såsen för lös kan du tillsätta en matsked idealmjöl eller Maizena redning.

Lycka till!

Publicerat 7/2 2013 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!

Mer fågel

Kycklinglasagne

Kycklinglasagne

Lagas på 90 min90 min  Matlådevänligt

Pulled chicken

Pulled chicken

Lagas på 2.5 timmar2.5 timmar  Matlådevänligt

Kycklingpaj

Kycklingpaj

Lagas på 60 min60 min  Matlådevänligt

Tomatkycklinggryta