Ingredienser
- 1 kg högrev
- salt och peppar
- 2 st gula lökar
- 5 st vitlöksklyftor
- 1 st röd chili
- 0,5 tsk kanel
- 0,5 msk oregano
- 1 msk spiskummin
- 0,5 dl tomatpuré
- 3 msk chilisås
- 400 g krossade tomater
- 2,5 dl porter
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT3H3 timmar
portioner
Passar matlåda
Denna långkokta högrevsgryta blir otroligt mör, mustig och smakrik. Ät den i tortillabröd med ost och sallad eller tillsammans med ris eller klyftpotatis.
Denna långkokta högrevsgryta blir otroligt mör, mustig och smakrik. Ät den i tortillabröd med ost och sallad eller tillsammans med ris eller klyftpotatis.
Glutenfritt recept*
*Receptet innehåller porter, som enligt Livsmedelsverket bara innehåller små mängder gluten.
Dela högreven i mindre bitar. Krydda rejält med salt och peppar. Värm en stekpanna med smör till hög värme och bryn köttet. Lägg det sedan åt sidan. Skala och hacka all lök. Finhacka också chilin. Värm en stekgryta med smör till medelvärme och fräs löken och chilin i någon minut, utan att löken får färg. Tillsätt kanel, oregano och spiskummin och låt allt fräsa i någon minut till. Rör ner tomatpuré, chilisås, krossade tomater, porter och köttet. Låt allt koka upp, sänk sedan värmen så att chiligrytan småkokar. Tillaga köttgrytan under lock på svag värme i två till tre timmar. Rör om då och då. Smaka av innan servering. Servera gärna högrevschilin i tortillabröd tillsammans med riven ost, sallad och lite gräddfil.
Publicerat 9/1 2016 av Daniel Claesson