Ingredienser
- 200 g smördeg
- 1 dl crème fraiche
- 30 g lufttorkad skinka
- 0,5 tsk sambal oelek
- 1 tsk tomatpuré
- 30 g fetaost
- 1 st ägg
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT25M25 minuter
portioner
Snabba minipiroger med smördeg. De fylls med lufttorkad skinka, fetaost och en het crème fraiche. Pirogerna passar utmärkt som förrätt eller som del av en buffé. De är godast nygräddade.
Snabba minipiroger med smördeg. De fylls med lufttorkad skinka, fetaost och en het crème fraiche. Pirogerna passar utmärkt som förrätt eller som del av en buffé. De är godast nygräddade.
Glutenfritt recept*
*Använd glutenfri smördeg.
Laktosfritt recept*
*Välj laktosfria mejeriprodukter.
Toppa gärna pirogerna med lite sesamfrön efter att du har penslat dem med ägg. Du kan variera fyllningen och till exempel ta i soltorkade tomater. färsk svamp, lök, spenat eller stekt köttfärs.
Sätt ugnen på 200°. Tina smördegen om den är fryst. Kavla ut den tills den är ganska tunn och dela den i [get_fyrdubbel_antal] bitar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Häll ner crème fraiche i en skål. Dela skinkan i ganska små bitar och blanda ner i crème fraichen. Rör i sambal oelek och tomatpuré. Smula eller dela fetaosten och rör ner den i såsen också. Lägg ungefär två teskedar av såsen vid kanten av varje smördegsbit. Rulla ihop degbitarna och tryck ihop kanterna med en gaffel. Vispa snabbt ihop ägget och pensla över pirogerna. Grädda dem mitt i ugnen i ungefär 15 minuter, tills de har fått en gyllenbrun yta.
Publicerat 1/1 2018 av Daniel Claesson