Ingredienser
- 1 st gul lök
- 1 st morot
- 100 g vitkål
- 400 g nötfärs
- salt och peppar
- 2 msk tomatpuré
- 1 msk basilika
- 400 g krossade tomater
- 1 tsk sambal oelek
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT60M60 minuter
portioner
Passar matlåda
En riktigt god bolognese, eller köttfärssås, tar lite tid på sig. Låt den småkoka i upp mot en timme så smälter den i munnen. Detta recept innehåller både morötter och vitkål, det gör den lite nyttigare.
En riktigt god bolognese, eller köttfärssås, tar lite tid på sig. Låt den småkoka i upp mot en timme så smälter den i munnen. Detta recept innehåller både morötter och vitkål, det gör den lite nyttigare.
Glutenfritt recept
Laktosfritt recept
Skala och hacka löken. Skala moroten och riv den grovt med ett rivjärn. Riv även vitkålen grovt. Värm en stekgryta (eller stekpanna med hög kant) till medelvärme. Häll i lite smör, margarin eller olja. Fräs lök, morot och vitkål i någon minut, tillsätt sedan nötfärsen. Blanda om och finfördela färsen, krydda med salt och peppar. När köttfärsen är genomstekt häller du i tomatpuré, basilika, krossade tomater och sambal oelek. Rör om, sänk temperaturen på spisen och lägg på ett lock på grytan. Låt köttfärssåsen småkoka, gärna upp mot en timme. Servera bolognesen tillsammans med nykokt pasta.
Publicerat 11/9 2014 av Daniel Claesson