X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Mexikanska burritos

Mexikanska burritos

PT45M45 minuter

4

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

0

En burrito är ett fyllt tortillabröd. Detta recept är med en köttfärssås med smak av Mexiko, smaksatt med tacokrydda, bönor och paprika. De gratineras snabbt i ugnen och går bra att frysa.

En burrito är ett fyllt tortillabröd. Detta recept är med en köttfärssås med smak av Mexiko, smaksatt med tacokrydda, bönor och paprika. De gratineras snabbt i ugnen och går bra att frysa.

Glutenfritt recept

Glutenfritt recept*
*Om du har glutenfria tortillabröd och tacokrydda.

Laktosfritt recept

Laktosfritt recept

Ingredienser

60 g purjolök
80 g vitkål
400 g nötfärs
200 g kidneybönor, avrunna
1 st paprika
salt och peppar
40 g taco kryddmix
400 g krossade tomater
2 msk tomatpuré
12 st tortillabröd, mindre storleken
2 dl riven ost
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skölj och hacka purjolök och vitkål. Låt fräsa i en stekgryta med lite smör. Häll ner nötfärsen, fördela den jämnt och låt den få färg.
  3. Tillsätt kidneybönorna. Kärna ur och hacka paprikan, häll därefter ner den i grytan.
  4. Krydda med salt, peppar och tacokryddmix. Häll i krossade tomater och tomatpuré, rör om och låt såsen småkoka under lock i 10-15 minuter.
  5. Fördela köttfärssåsen jämnt i mitten av tortillabröden. Rulla ihop, lägg dem i en ugnsform med brödkanterna nedåt. Toppa med ost och gratinera högt i ugnen i ungefär tio minuter, tills osten har smält och blivit gyllenbrun.

Sätt ugnen på 225°. Skölj och hacka purjolök och vitkål. Låt fräsa i en stekgryta med lite smör. Häll ner nötfärsen, fördela den jämnt och låt den få färg. Tillsätt kidneybönorna. Kärna ur och hacka paprikan, häll därefter ner den i grytan. Krydda med salt, peppar och tacokryddmix. Häll i krossade tomater och tomatpuré, rör om och låt såsen småkoka under lock i 10-15 minuter. Fördela köttfärssåsen jämnt i mitten av tortillabröden. Rulla ihop, lägg dem i en ugnsform med brödkanterna nedåt. Toppa med ost och gratinera högt i ugnen i ungefär tio minuter, tills osten har smält och blivit gyllenbrun.

Lycka till!

Publicerat 1/10 2014 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!