Asiatisk köttfärsgryta

Asiatisk köttfärsgryta

PT30M30 minuter

4

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

Detta är ett roligt alternativ till klassisk köttfärssås. Den smaksätts med ingefära, chili och soja - klassiska smaker från det asiatiska köket. Grytan serveras gärna med nykokt ris eller nudlar.

Detta är ett roligt alternativ till klassisk köttfärssås. Den smaksätts med ingefära, chili och soja - klassiska smaker från det asiatiska köket. Grytan serveras gärna med nykokt ris eller nudlar.

Ingredienser

4 st salladslökar
500 g nötfärs
2 st vitlöksklyftor
2 msk färsk ingefära, riven
1 st röd chili
1 msk strösocker
0,5 dl soja
1,5 dl vatten
1 tsk idealmjöl
Köp hem ingredienserna från Hemköp

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Hacka salladslöken fint. Fräs den någon minut i en stekpanna eller gryta med lite olja, tillsammans med nötfärsen.
  2. Pressa i vitlöken. Tillsätt även ingefäran. Kärna ur och finhacka chilin. Rör ner den också. Låt allt steka i ett par minuter.
  3. Blanda i strösocker, soja, vatten och idealmjöl. Låt grytan småkoka i några minuter.
  4. Servera med nykokt ris och sweet chilisås.

Hacka salladslöken fint. Fräs den någon minut i en stekpanna eller gryta med lite olja, tillsammans med nötfärsen. Pressa i vitlöken. Tillsätt även ingefäran. Kärna ur och finhacka chilin. Rör ner den också. Låt allt steka i ett par minuter. Blanda i strösocker, soja, vatten och idealmjöl. Låt grytan småkoka i några minuter. Servera med nykokt ris och sweet chilisås.

Lycka till!

Publicerat 17/5 2015 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!