Potatis- och purjolökssoppa

Potatis- och purjolökssoppa

PT30M30 minuter

4

portioner

Lakto-vegetariskt recept

Lakto-vegetariskt recept

Matlådevänligt

Passar matlåda

En god och snabblagad vegetarisk soppa. Den är både billig och mättande, passar perfekt på vintern.

En god och snabblagad vegetarisk soppa. Den är både billig och mättande, passar perfekt på vintern.

Glutenfritt recept

Tips

Toppa gärna den färdiga soppan med knaperstekt bacon delat i bitar. Den kan även serveras tillsammans med en bit bröd.

Ingredienser

500 g potatis
1 st purjolök
2 st gula lökar
2 st vitlöksklyftor
1 l vatten
2 st grönsaksbuljongtärningar
2 dl matlagningsgrädde
salt och peppar
Köp hem ingredienserna från Hemköp

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Skala potatisen och dela i ganska små bitar. Skala även gul lök och vitlök och hacka dem. Skölj därefter purjolöken och skär den i bitar.
  2. Värm en stekgryta med smör eller olja till medelvärme. Fräs potatis och all lök i ett par minuter, tills löken börjar bli mjuk.
  3. Häll i vatten, smula ner buljongtärningarna och tillsätt grädde. Låt soppan koka upp. Den får sedan småkoka en stund, tills potatisen är mjuk.
  4. Mixa soppan slät med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.

Skala potatisen och dela i ganska små bitar. Skala även gul lök och vitlök och hacka dem. Skölj därefter purjolöken och skär den i bitar. Värm en stekgryta med smör eller olja till medelvärme. Fräs potatis och all lök i ett par minuter, tills löken börjar bli mjuk. Häll i vatten, smula ner buljongtärningarna och tillsätt grädde. Låt soppan koka upp. Den får sedan småkoka en stund, tills potatisen är mjuk. Mixa soppan slät med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.

Lycka till!

Publicerat 6/1 2018 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!