Enkel och supersnabb linssoppa

Enkel och supersnabb linssoppa

PT20M20 minuter

4

portioner

Helt vegetariskt recept

Helt vegetariskt recept

Matlådevänligt

Passar matlåda

En otroligt enkel och snabblagad soppa som kan ätas som den är eller toppas med allt från kyckling eller räkor till pumpakärnor eller fetaost.

En otroligt enkel och snabblagad soppa som kan ätas som den är eller toppas med allt från kyckling eller räkor till pumpakärnor eller fetaost.

Glutenfritt recept

Laktosfritt recept

Ingredienser

400 ml kokosmjölk
400 g krossade tomater
6 dl vatten
2 st grönsaksbuljongtärningar
3 dl röda linser, torkade
0,5 msk limejuice
1 tsk sambal oelek
salt och peppar
Topping, förslag
krutonger
smulad fetaost
räkor
stekt, tärnad kyckling
pumpakärnor
Köp hem ingredienserna från Hemköp

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Häll ner kokosmjölk, krossade tomater och vatten i en stor gryta. Smula ner buljongtärningarna. Skölj linserna och häll ner dem i grytan. Rör om.
  2. Låt allt koka upp och sedan koka på svag värme i 10-15 minuter, tills linserna är mjuka.
  3. Tillsätt limejuice och sambal oelek. Mixa soppan slät med en stavmixer och smaka av med salt och peppar.
  4. Soppan kan ätas som den är, men blir ännu godare om du toppar den med krutonger, fetaost, räkor, stekt kyckling, pumpakärnor eller något annat gott. Du kan även servera soppan med en klick creme fraiche och en bit bröd.

Häll ner kokosmjölk, krossade tomater och vatten i en stor gryta. Smula ner buljongtärningarna. Skölj linserna och häll ner dem i grytan. Rör om. Låt allt koka upp och sedan koka på svag värme i 10-15 minuter, tills linserna är mjuka. Tillsätt limejuice och sambal oelek. Mixa soppan slät med en stavmixer och smaka av med salt och peppar. Soppan kan ätas som den är, men blir ännu godare om du toppar den med krutonger, fetaost, räkor, stekt kyckling, pumpakärnor eller något annat gott. Du kan även servera soppan med en klick creme fraiche och en bit bröd.

Lycka till!

Publicerat 28/1 2022 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!