Het marockansk linssoppa

Med röda linser och morötter

Het marockansk linssoppa

Detta är en vegansk linssoppa med härlig smak av spiskummin, koriander och kanel. Soppan mixas slät och serveras gärna tillsammans med en bit gott bröd och en klick crème fraiche.

Detta är en vegansk linssoppa med härlig smak av spiskummin, koriander och kanel. Soppan mixas slät och serveras gärna tillsammans med en bit gott bröd och en klick crème fraiche.

Lagas på 50 minuter

PT50M50 minuter

6

portioner

Helt vegetariskt recept

Helt vegetariskt recept

Matlådevänligt

Passar matlåda

Glutenfritt recept

Glutenfritt recept

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook

Skriv ut receptet

Skriv ut receptet

Ingredienser

400 g morötter
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
1 tsk spiskummin
1 tsk gurkmeja
1 tsk paprikapulver
1 tsk torkad koriander
2 krm kanel, malen
2 msk tomatpuré
2 st grönsaksbuljongtärningar
4 dl röda linser, torkade
1,5 l vatten
salt och peppar
Köp alla ingredienser hos mat.se

Gör så här

  1. Skala morötterna och dela dem i bitar. Skala och finhacka gul lök och vitlök. Värm en stekgryta med lite olja till medelvärme. Fräs den gula löken i ett par minuter, häll sedan i morot och vitlök. Låt allt steka i ett par minuter, tills morötterna har börjat mjukna något.
  2. Häll ner spiskummin, gurkmeja, paprikapulver, koriander och kanel. Tillsätt även tomatpurén. Låt allt fräsa i någon minut till. Smula sedan ner buljongtärningarna, häll i linser och vatten. Låt soppan koka upp, sänk därefter värmen.
  3. Soppan ska småkoka i 30-40 minuter. Rör om då och då så att ingenting bränner fast i grytan. Häll i mer vatten och soppan känns för tjock.
  4. Mixa soppan slät när linserna och morötterna är mjuka. Smaka av med salt och peppar och krydda efter behag.
  5. Servera gärna linssoppan med en klick crème fraiche och en bit bröd.

Skala morötterna och dela dem i bitar. Skala och finhacka gul lök och vitlök. Värm en stekgryta med lite olja till medelvärme. Fräs den gula löken i ett par minuter, häll sedan i morot och vitlök. Låt allt steka i ett par minuter, tills morötterna har börjat mjukna något. Häll ner spiskummin, gurkmeja, paprikapulver, koriander och kanel. Tillsätt även tomatpurén. Låt allt fräsa i någon minut till. Smula sedan ner buljongtärningarna, häll i linser och vatten. Låt soppan koka upp, sänk därefter värmen. Soppan ska småkoka i 30-40 minuter. Rör om då och då så att ingenting bränner fast i grytan. Häll i mer vatten och soppan känns för tjock. Mixa soppan slät när linserna och morötterna är mjuka. Smaka av med salt och peppar och krydda efter behag. Servera gärna linssoppan med en klick crème fraiche och en bit bröd.

Smaklig måltid!

Publicerat 9/1 2018 av

Kommentera receptet

Annons ▼

Annons ▼