X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Het marockansk linssoppa

Het marockansk linssoppa

PT50M50 minuter

6

portioner

Helt vegetariskt recept

Helt vegetariskt recept

Matlådevänligt

Passar matlåda

0

Detta är en vegansk linssoppa med härlig smak av spiskummin, koriander och kanel. Soppan mixas slät och serveras gärna tillsammans med en bit gott bröd och en klick crème fraiche.

Detta är en vegansk linssoppa med härlig smak av spiskummin, koriander och kanel. Soppan mixas slät och serveras gärna tillsammans med en bit gott bröd och en klick crème fraiche.

Glutenfritt recept

Glutenfritt recept

Laktosfritt recept

Laktosfritt recept

Ingredienser

400 g morötter
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
1 tsk spiskummin
1 tsk gurkmeja
1 tsk paprikapulver
1 tsk torkad koriander
2 krm kanel, malen
2 msk tomatpuré
2 st grönsaksbuljongtärningar
4 dl röda linser, torkade
1,5 l vatten
salt och peppar
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Skala morötterna och dela dem i bitar. Skala och finhacka gul lök och vitlök. Värm en stekgryta med lite olja till medelvärme. Fräs den gula löken i ett par minuter, häll sedan i morot och vitlök. Låt allt steka i ett par minuter, tills morötterna har börjat mjukna något.
  2. Häll ner spiskummin, gurkmeja, paprikapulver, koriander och kanel. Tillsätt även tomatpurén. Låt allt fräsa i någon minut till. Smula sedan ner buljongtärningarna, häll i linser och vatten. Låt soppan koka upp, sänk därefter värmen.
  3. Soppan ska småkoka i 30-40 minuter. Rör om då och då så att ingenting bränner fast i grytan. Häll i mer vatten och soppan känns för tjock.
  4. Mixa soppan slät när linserna och morötterna är mjuka. Smaka av med salt och peppar och krydda efter behag.
  5. Servera gärna linssoppan med en klick crème fraiche och en bit bröd.

Skala morötterna och dela dem i bitar. Skala och finhacka gul lök och vitlök. Värm en stekgryta med lite olja till medelvärme. Fräs den gula löken i ett par minuter, häll sedan i morot och vitlök. Låt allt steka i ett par minuter, tills morötterna har börjat mjukna något. Häll ner spiskummin, gurkmeja, paprikapulver, koriander och kanel. Tillsätt även tomatpurén. Låt allt fräsa i någon minut till. Smula sedan ner buljongtärningarna, häll i linser och vatten. Låt soppan koka upp, sänk därefter värmen. Soppan ska småkoka i 30-40 minuter. Rör om då och då så att ingenting bränner fast i grytan. Häll i mer vatten och soppan känns för tjock. Mixa soppan slät när linserna och morötterna är mjuka. Smaka av med salt och peppar och krydda efter behag. Servera gärna linssoppan med en klick crème fraiche och en bit bröd.

Lycka till!

Publicerat 9/1 2018 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!