Löktortini

Löktortini

PT45M45 minuter

6

portioner

Lakto-ovo-vegetariskt recept

Lakto-ovo-vegetariskt recept

Löktortinis är små förrättspajer som bakas i muffinsformar. De innehåller pinjenötter och färskost och är typiskt italienska. Servera gärna löktortinin tillsammans med rökt skinka.

Löktortinis är små förrättspajer som bakas i muffinsformar. De innehåller pinjenötter och färskost och är typiskt italienska. Servera gärna löktortinin tillsammans med rökt skinka.

Ingredienser

2 st lökar (gul eller röd)
2 msk rapsolja
250 g kesella kvarg (eller ricottaost)
1 st ägg
1 msk mannagryn
1 dl riven parmesanost
0,5 dl rostade pinjenötter
1 msk gräslök
salt och peppar
6 st normalstora muffinsformar
Köp hem ingredienserna från Hemköp

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala och skiva löken. Häll oljan i en het stekpanna och fräs löken tills den är mjuk och har fått lite färg. Lägg de sedan åt sidan några minuter så att den får svalna.
  2. Blanda kvarg, ägg och mannagryn i en ganska stor skål. Häll ner nästan all lök, parmesanost, pinjenötter och finhackad gräslök. Smaka av blandningen med salt och peppar.
  3. Ta fram muffinsformarna och ställ dem gärna i en muffinsplåt, fördela blandningen i dem. Grädda mitt i ugnen i ungefär 30 minuter.
  4. Servera gärna löktortinin med rökt skinka och garnera dem med den stekta löken som sparades.

Sätt ugnen på 200°. Skala och skiva löken. Häll oljan i en het stekpanna och fräs löken tills den är mjuk och har fått lite färg. Lägg de sedan åt sidan några minuter så att den får svalna. Blanda kvarg, ägg och mannagryn i en ganska stor skål. Häll ner nästan all lök, parmesanost, pinjenötter och finhackad gräslök. Smaka av blandningen med salt och peppar. Ta fram muffinsformarna och ställ dem gärna i en muffinsplåt, fördela blandningen i dem. Grädda mitt i ugnen i ungefär 30 minuter. Servera gärna löktortinin med rökt skinka och garnera dem med den stekta löken som sparades.

Lycka till!

Publicerat 11/3 2013 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!