Gör så här
- Sätt ugnen på 200°. Skala och skiva löken. Häll oljan i en het stekpanna och fräs löken tills den är mjuk och har fått lite färg. Lägg de sedan åt sidan några minuter så att den får svalna.
-
Blanda kvarg, ägg och mannagryn i en ganska stor skål. Häll ner nästan all lök, parmesanost, pinjenötter och finhackad gräslök. Smaka av blandningen med salt och peppar.
-
Ta fram muffinsformarna och ställ dem gärna i en muffinsplåt, fördela blandningen i dem. Grädda mitt i ugnen i ungefär 30 minuter.
-
Servera gärna löktortinin med rökt skinka och garnera dem med den stekta löken som sparades.
Sätt ugnen på 200°. Skala och skiva löken. Häll oljan i en het stekpanna och fräs löken tills den är mjuk och har fått lite färg. Lägg de sedan åt sidan några minuter så att den får svalna.
Blanda kvarg, ägg och mannagryn i en ganska stor skål. Häll ner nästan all lök, parmesanost, pinjenötter och finhackad gräslök. Smaka av blandningen med salt och peppar.
Ta fram muffinsformarna och ställ dem gärna i en muffinsplåt, fördela blandningen i dem. Grädda mitt i ugnen i ungefär 30 minuter.
Servera gärna löktortinin med rökt skinka och garnera dem med den stekta löken som sparades.
Lycka till!
Publicerat 11/3 2013 av Daniel Claesson
Vad tycker du om receptet? Kommentera här!