X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Köttfärsgryta med linser

Köttfärsgryta med linser

PT30M30 minuter

6

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

0

En god köttfärs- och linsgryta som drygas ut med linser och räcker till många. Den smaksätts med kokosmjölk, ingefära och krossade tomater. Servera gärna grytan med pasta, ris eller nudlar och en god sallad.

En god köttfärs- och linsgryta som drygas ut med linser och räcker till många. Den smaksätts med kokosmjölk, ingefära och krossade tomater. Servera gärna grytan med pasta, ris eller nudlar och en god sallad.

Glutenfritt recept

Glutenfritt recept

Laktosfritt recept

Laktosfritt recept

Tips

Välj någon svamp som du gillar och blanda gärna flera sorter. Det går utmärkt att köpa fryst svamp. Byt ut nötfärsen mot vegofärs om du vill ha en vegetarisk rätt.

Ingredienser

100 g svamp
1 st gul lök
500 g nötfärs
salt och peppar
1 st köttbuljongtärning
1 msk tomatpuré
1 tsk sambal oelek
50 g ingefära, färsk
400 g krossade tomater
400 g kokosmjölk
1,5 dl röda linser, torkade
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Dela svampen i ganska små bitar. Skala och hacka löken.
  2. Värm en stekgryta med smör till medelvärme och låt svampen stekas i ett par minuter. Häll sedan i löken och låt allt fräsa i någon minut till.
  3. Tillsätt nötfärsen och rör om. Låt allt steka i ett par minuter, tills nötfärsen har börjat få lite stekyta. Krydda med salt och peppar.
  4. Smula ner buljongtärningen och blanda därefter i tomatpuré och sambal oelek. Skala ingefäran och riv den på ett rivjärn. Häll sedan ner den i grytan också.
  5. Rör ner krossade tomater och kokosmjölk. Låt allt koka upp under lock och blanda därefter i linserna. Sänk värmen och låt grytan småkoka i ungefär tio minuter, tills linserna har mjuknat. Smaka av och krydda mer vid behov.
  6. Servera gärna köttfärsgrytan med pasta, ris eller nudlar.

Dela svampen i ganska små bitar. Skala och hacka löken. Värm en stekgryta med smör till medelvärme och låt svampen stekas i ett par minuter. Häll sedan i löken och låt allt fräsa i någon minut till. Tillsätt nötfärsen och rör om. Låt allt steka i ett par minuter, tills nötfärsen har börjat få lite stekyta. Krydda med salt och peppar. Smula ner buljongtärningen och blanda därefter i tomatpuré och sambal oelek. Skala ingefäran och riv den på ett rivjärn. Häll sedan ner den i grytan också. Rör ner krossade tomater och kokosmjölk. Låt allt koka upp under lock och blanda därefter i linserna. Sänk värmen och låt grytan småkoka i ungefär tio minuter, tills linserna har mjuknat. Smaka av och krydda mer vid behov. Servera gärna köttfärsgrytan med pasta, ris eller nudlar.

Lycka till!

Publicerat 21/6 2018 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!