Fylld fläskfilé med medelhavssmaker

Fylld fläskfilé med medelhavssmaker

PT50M50 minuter

4

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

En helstekt fläskfilé i ugn som fylls med parmesanost, kalvfond, färsk basilika och tapenade med soltorkade tomater. Servera gärna köttet med en god sås och ugnspotatis, eller en fransk potatissallad.

En helstekt fläskfilé i ugn som fylls med parmesanost, kalvfond, färsk basilika och tapenade med soltorkade tomater. Servera gärna köttet med en god sås och ugnspotatis, eller en fransk potatissallad.

Glutenfritt recept

Ingredienser

600 g fläskfilé
salt och peppar
2 tsk kalvfond
1 msk hackad basilika, färsk
2 msk riven parmesan
1 msk tapenade med soltorkad tomat
Köp hem ingredienserna från Hemköp

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Putsa fläskfilén på överflödigt fett. Skär ett snitt längs hela köttet, men inte helt igenom. Slå filén tunnare med hjälp av en kötthammare eller något annat tungt. Krydda sedan med salt och peppar.
  3. Fördela kalvfond, basilika, parmesanost och tapenaden över köttet. Rulla sedan ihop filén igen. Tryck i några tandpetare, så att köttet håller sig ihoprullat.
  4. Bryn fläskfilén på hög värme i några minuter. Lägg sedan köttet i en ugnsform och tillaga i ungefär 25 minuter, tills köttet är genomstekt. Ta då ut fläskfilén och låt den vila i några minuter innan du skär upp den.

Sätt ugnen på 175°. Putsa fläskfilén på överflödigt fett. Skär ett snitt längs hela köttet, men inte helt igenom. Slå filén tunnare med hjälp av en kötthammare eller något annat tungt. Krydda sedan med salt och peppar. Fördela kalvfond, basilika, parmesanost och tapenaden över köttet. Rulla sedan ihop filén igen. Tryck i några tandpetare, så att köttet håller sig ihoprullat. Bryn fläskfilén på hög värme i några minuter. Lägg sedan köttet i en ugnsform och tillaga i ungefär 25 minuter, tills köttet är genomstekt. Ta då ut fläskfilén och låt den vila i några minuter innan du skär upp den.

Lycka till!

Publicerat 1/3 2016 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!