Ingredienser
- 600 g laxfiléer
- 3 msk flytande honung
- 2 msk dijonsenap
- 0,5 st citron
- salt och peppar
- 1 msk färsk persilja
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT30M30 minuter
portioner
Passar matlåda
Ett enkelt laxrecept med sötma, sälta och syrlighet på samma gång. Laxen tillagas i en sås gjord på honung, dijonsenap och citronsaft. Servera gärna tillsammans med potatis och en kall sås.
Ett enkelt laxrecept med sötma, sälta och syrlighet på samma gång. Laxen tillagas i en sås gjord på honung, dijonsenap och citronsaft. Servera gärna tillsammans med potatis och en kall sås.
Glutenfritt recept
Laktosfritt recept
Sätt ugnen på 200°. Lägg laxfiléerna i en ugnsform som inte är allt för stor. Blanda honung och dijonsenap i en skål. Pressa ner saften från citronen, krydda med salt och peppar och rör om. Häll såsen över laxen. Toppa med färsk persilja och gärna några citronskivor. Tillaga fisken mitt i ugnen i ungefär 20 minuter, eller tills den är genomstekt. Servera gärna laxen med klyftpotatis och en kall sås.
Publicerat 16/8 2015 av Daniel Claesson