Ingredienser
- 400
- 500 g färsk pasta, gärna tagliatelle
- 1 st rödlök
- 1 st fiskbuljongtärning
- 5 dl crème fraiche
- salt och peppar
- 2 tsk citronsaft
- 2 msk dill, fryst och hackad
- 400 g räkor och/eller kräftstjärtar
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT15M15 minuter
portioner
Passar matlåda
Det tar bara en kvart att laga en krämig skaldjurspasta. Gör den med räkor, kräftstjärtar, musslor eller det du föredrar.
Det tar bara en kvart att laga en krämig skaldjurspasta. Gör den med räkor, kräftstjärtar, musslor eller det du föredrar.
Glutenfritt recept*
*Använd glutenfri pasta, så är denna rätt glutenfri.
Hacka gärna ner soltorkade tomater, mozzarella eller fetaost i såsen.
Koka pastan enligt förpackningens anvisningar. Värm en stekgryta eller kastrull till medelvärme. Häll i lite smör eller olja. Skala och hacka löken. Fräs den i någon minut, utan att den får färg. Smula ner buljongtärningen. Häll i crème fraiche och krydda med salt och peppar. Rör i citronsaft och dill. Låt såsen koka upp, sänk sedan till medelvärme. Smaka av såsen och krydda mer vid behov. Häll i skaldjuren i såsen när det är två minuter kvar innan pastan är färdigkokt. Blanda gärna pastan med såsen innan servering.
Publicerat 4/1 2017 av Daniel Claesson