Skaldjurspasta

Snabblagat och gott

Skaldjurspasta

Det tar bara en kvart att laga en krämig skaldjurspasta. Gör den med räkor, kräftstjärtar, musslor eller det du föredrar.

Det tar bara en kvart att laga en krämig skaldjurspasta. Gör den med räkor, kräftstjärtar, musslor eller det du föredrar.

Lagas på 15 minuter

PT15M15 minuter

4

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

Glutenfritt recept

Glutenfritt recept*
*Använd glutenfri pasta, så är denna rätt glutenfri.

Tips

Hacka gärna ner soltorkade tomater, mozzarella eller fetaost i såsen.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook

Skriv ut receptet

Skriv ut receptet

Ingredienser

400
500 g färsk pasta, gärna tagliatelle
1 st rödlök
1 st fiskbuljongtärning
5 dl crème fraiche
salt och peppar
2 tsk citronsaft
2 msk dill, fryst och hackad
400 g räkor och/eller kräftstjärtar
Köp hem ingredienserna från Hemköp

Gör så här

  1. Koka pastan enligt förpackningens anvisningar.
  2. Värm en stekgryta eller kastrull till medelvärme. Häll i lite smör eller olja. Skala och hacka löken. Fräs den i någon minut, utan att den får färg.
  3. Smula ner buljongtärningen. Häll i crème fraiche och krydda med salt och peppar. Rör i citronsaft och dill. Låt såsen koka upp, sänk sedan till medelvärme. Smaka av såsen och krydda mer vid behov.
  4. Häll i skaldjuren i såsen när det är två minuter kvar innan pastan är färdigkokt. Blanda gärna pastan med såsen innan servering.

Koka pastan enligt förpackningens anvisningar. Värm en stekgryta eller kastrull till medelvärme. Häll i lite smör eller olja. Skala och hacka löken. Fräs den i någon minut, utan att den får färg. Smula ner buljongtärningen. Häll i crème fraiche och krydda med salt och peppar. Rör i citronsaft och dill. Låt såsen koka upp, sänk sedan till medelvärme. Smaka av såsen och krydda mer vid behov. Häll i skaldjuren i såsen när det är två minuter kvar innan pastan är färdigkokt. Blanda gärna pastan med såsen innan servering.

Smaklig måltid!

Publicerat 4/1 2017 av

Kommentera receptet

Annons ▼

Annons ▼