Ingredienser
- 0,5 st rödlök
- 500 g laxfiléer
- 2 tsk citronpeppar
- 400 ml kokosmjölk
- 2 tsk citronsaft
- salt och peppar
- 0,5 dl riven ost
- 2 msk hackad dill
- 1 tsk honung
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT40M40 minuter
portioner
Passar matlåda
En enkel ugnsbakad lax med kokosmjölk, dill och citron. Du lagar denna rätt på 40 minuter, så den passar utmärkt en vardagskväll. Och rätten är dessutom lika god i matlådan dagen efter!
En enkel ugnsbakad lax med kokosmjölk, dill och citron. Du lagar denna rätt på 40 minuter, så den passar utmärkt en vardagskväll. Och rätten är dessutom lika god i matlådan dagen efter!
Glutenfritt recept
Laktosfritt recept*
*Välj laktosfria mejeriprodukter.
Välj gärna lagrad ost som har lite smak. Du kan även smula ner fetaost i såsen. Om du kokar nudlar till kan du gärna ha i fiskbuljong och gurkmeja i vattnet när nudlarna kokar.
Sätt ugnen på 200°. Skala löken och hacka den ganska fint. Lägg den på botten av en ugnsform. Placera laxfiléerna ovanpå. Krydda dem med lite citronpeppar. Häll kokosmjölk i en skål och tillsätt resten av citronpepparn. Blanda i citronsaft, salt, peppar, riven ost, dill och lite honung. Häll såsen över laxen, den får gärna täcka fisken. Grädda mitt i ugnen i ungefär en halvtimme, tills laxen är genomstekt. Servera gärna tillsammans med potatismos eller nudlar.
Publicerat 9/1 2018 av Daniel Claesson