X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Indisk fiskgryta

Indisk fiskgryta

PT20M20 minuter

4

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

0

En snabb och enkel fiskgryta med lite hetta. Den görs med en tikka masalagrytbas, vilket passar väldigt bra tillsammans med fisken. Torskgrytan innehåller även ingefära, chili och grädde och serveras med ris.

En snabb och enkel fiskgryta med lite hetta. Den görs med en tikka masalagrytbas, vilket passar väldigt bra tillsammans med fisken. Torskgrytan innehåller även ingefära, chili och grädde och serveras med ris.

Glutenfritt recept

Glutenfritt recept

Laktosfritt recept

Laktosfritt recept*
*Välj laktosfri grädde.

Tips

Torsken kan bytas ut mot annan vit fisk, till exempel hoki eller sej.

Ingredienser

1 st rödlök
2 st vitlöksklyftor
1 msk färsk ingefära
0,5 st röd chili
500 g tikka masala grytbas
2,5 dl matlagningsgrädde
salt och peppar
500 g torsk
100 g spenat
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Skala rödlöken och strimla den. Skala sedan vitlöken och finhacka den.
  2. Värm en stekgryta med olja till medelvärme. Fräs löken i ett par minuter. Den ska mjukna, men inte få färg.
  3. Skala och riv ingefäran. Rör ner den i grytan. Kärna ur chilin och finhacka den. Blanda sedan ner den i grytan också.
  4. Häll ner tikka masala, matlagningsgrädde, salt och peppar. Rör om och låt allt koka upp. Sänk sedan värmen.
  5. Dela torsken i mindre bitar. Häll ner fisken och spenaten i grytan. Lägg på ett lock och låt allt småkoka i ungefär fem minuter, tills fisken är genomkokt.
  6. Servera grytan med ris.

Skala rödlöken och strimla den. Skala sedan vitlöken och finhacka den. Värm en stekgryta med olja till medelvärme. Fräs löken i ett par minuter. Den ska mjukna, men inte få färg. Skala och riv ingefäran. Rör ner den i grytan. Kärna ur chilin och finhacka den. Blanda sedan ner den i grytan också. Häll ner tikka masala, matlagningsgrädde, salt och peppar. Rör om och låt allt koka upp. Sänk sedan värmen. Dela torsken i mindre bitar. Häll ner fisken och spenaten i grytan. Lägg på ett lock och låt allt småkoka i ungefär fem minuter, tills fisken är genomkokt. Servera grytan med ris.

Lycka till!

Publicerat 13/4 2016 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!