Ingredienser
- 1 st rödlök
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 msk färsk ingefära
- 0,5 st röd chili
- 500 g tikka masala grytbas
- 2,5 dl matlagningsgrädde
- salt och peppar
- 500 g torsk
- 100 g spenat
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT20M20 minuter
portioner
Passar matlåda
En snabb och enkel fiskgryta med lite hetta. Den görs med en tikka masalagrytbas, vilket passar väldigt bra tillsammans med fisken. Torskgrytan innehåller även ingefära, chili och grädde och serveras med ris.
En snabb och enkel fiskgryta med lite hetta. Den görs med en tikka masalagrytbas, vilket passar väldigt bra tillsammans med fisken. Torskgrytan innehåller även ingefära, chili och grädde och serveras med ris.
Glutenfritt recept
Laktosfritt recept*
*Välj laktosfri grädde.
Torsken kan bytas ut mot annan vit fisk, till exempel hoki eller sej.
Skala rödlöken och strimla den. Skala sedan vitlöken och finhacka den. Värm en stekgryta med olja till medelvärme. Fräs löken i ett par minuter. Den ska mjukna, men inte få färg. Skala och riv ingefäran. Rör ner den i grytan. Kärna ur chilin och finhacka den. Blanda sedan ner den i grytan också. Häll ner tikka masala, matlagningsgrädde, salt och peppar. Rör om och låt allt koka upp. Sänk sedan värmen. Dela torsken i mindre bitar. Häll ner fisken och spenaten i grytan. Lägg på ett lock och låt allt småkoka i ungefär fem minuter, tills fisken är genomkokt. Servera grytan med ris.
Publicerat 13/4 2016 av Daniel Claesson