X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Glutenfria saffransskorpor

Glutenfria saffransskorpor

PT90M90 minuter

24

st

1

Lagom söta och väldigt goda och spröda skorpor med härlig smak av både saffran och mandel. De är dessutom helt glutenfria.

Lagom söta och väldigt goda och spröda skorpor med härlig smak av både saffran och mandel. De är dessutom helt glutenfria.

Glutenfritt recept

Glutenfritt recept

Laktosfritt recept

Laktosfritt recept*
*Använd laktosfritt smör

Tips

Du kan doppa ändarna av de torkade skorporna i smält choklad, om du vill ha ännu lyxigare saffransskorpor.

Ingredienser

75 g mandel
100 g smör, rumsvarmt
1,5 dl strösocker
2 st ägg
1 tsk fiberhusk
0,5 g saffran
1 msk kokande vatten
2 tsk bakpulver
1,5 tsk vaniljsocker
100 g mandelmjöl
225 g glutenfri mjölmix
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Hacka mandlarna grovt.
  2. Vispa smör och strösocker poröst, gärna med elvisp. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning och blanda ordentligt. Rör sedan ner fiberhusken.
  3. Häll ner saffran i ett glas och blanda i det kokande vattnet. Låt stå i ca 10 minuter.
  4. Blanda under tiden bakpulver, vaniljsocker, mandelmjöl och glutenfritt mjöl i en skål och häll ner i smeten. Tillsätt även de hackade mandlarna och saffranet. Rör ihop till en deg, ta i mer mjöl om degen känns kladdig.
  5. Dela degen i tre delar och forma till längder på en plåt med bakplåtspapper. Längderna ska vara en dryg centimeter höga.
  6. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter. Ta sedan ut plåten och sänk värmen i ugnen till 100°.
  7. Skär saffranslängderna i ungefär 24 bitar. Försök att fördela dem över plåten med lite avstånd till varandra. Ställ in plåten i ugnen igen och torka skorporna i ca 40 minuter, eller tills de är torra.

Sätt ugnen på 175°. Hacka mandlarna grovt. Vispa smör och strösocker poröst, gärna med elvisp. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning och blanda ordentligt. Rör sedan ner fiberhusken. Häll ner saffran i ett glas och blanda i det kokande vattnet. Låt stå i ca 10 minuter. Blanda under tiden bakpulver, vaniljsocker, mandelmjöl och glutenfritt mjöl i en skål och häll ner i smeten. Tillsätt även de hackade mandlarna och saffranet. Rör ihop till en deg, ta i mer mjöl om degen känns kladdig. Dela degen i tre delar och forma till längder på en plåt med bakplåtspapper. Längderna ska vara en dryg centimeter höga. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter. Ta sedan ut plåten och sänk värmen i ugnen till 100°. Skär saffranslängderna i ungefär [get_antal] bitar. Försök att fördela dem över plåten med lite avstånd till varandra. Ställ in plåten i ugnen igen och torka skorporna i ca 40 minuter, eller tills de är torra.

Lycka till!

Publicerat 22/12 2021 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!