Ingredienser
- 75 g mandel
- 100 g smör, rumsvarmt
- 1,5 dl strösocker
- 2 st ägg
- 1 tsk fiberhusk
- 0,5 g saffran
- 1 msk kokande vatten
- 2 tsk bakpulver
- 1,5 tsk vaniljsocker
- 100 g mandelmjöl
- 225 g glutenfri mjölmix
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT90M90 minuter
st
Lagom söta och väldigt goda och spröda skorpor med härlig smak av både saffran och mandel. De är dessutom helt glutenfria.
Lagom söta och väldigt goda och spröda skorpor med härlig smak av både saffran och mandel. De är dessutom helt glutenfria.
Glutenfritt recept
Laktosfritt recept*
*Använd laktosfritt smör
Du kan doppa ändarna av de torkade skorporna i smält choklad, om du vill ha ännu lyxigare saffransskorpor.
Sätt ugnen på 175°. Hacka mandlarna grovt. Vispa smör och strösocker poröst, gärna med elvisp. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning och blanda ordentligt. Rör sedan ner fiberhusken. Häll ner saffran i ett glas och blanda i det kokande vattnet. Låt stå i ca 10 minuter. Blanda under tiden bakpulver, vaniljsocker, mandelmjöl och glutenfritt mjöl i en skål och häll ner i smeten. Tillsätt även de hackade mandlarna och saffranet. Rör ihop till en deg, ta i mer mjöl om degen känns kladdig. Dela degen i tre delar och forma till längder på en plåt med bakplåtspapper. Längderna ska vara en dryg centimeter höga. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter. Ta sedan ut plåten och sänk värmen i ugnen till 100°. Skär saffranslängderna i ungefär [get_antal] bitar. Försök att fördela dem över plåten med lite avstånd till varandra. Ställ in plåten i ugnen igen och torka skorporna i ca 40 minuter, eller tills de är torra.
Publicerat 22/12 2021 av Daniel Claesson