Vietnamesisk nudelsoppa

Ingefära, chili och lövbiff

Vietnamesisk nudelsoppa

En god och mättande buljongbaserad nudelsoppa. Den smakar gott av chili, ingefära och salladslök. Soppan innehåller även lövbiff, som tillagas i buljongen på bara ett par minuter.

En god och mättande buljongbaserad nudelsoppa. Den smakar gott av chili, ingefära och salladslök. Soppan innehåller även lövbiff, som tillagas i buljongen på bara ett par minuter.

Lagas på 30 minuter

PT30M30 minuter

4

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

Glutenfritt recept

Glutenfritt recept*
*Receptet är glutenfritt om du använder glutenfri soja.

laktosfritt recept

Laktosfritt recept

Tips

Toppa gärna soppan med färsk koriander, om du tycker om det. Salladslöken kan bytas ut mot purjolök. Lövbiffen kan bytas mot tunt skivad ryggbiff, entrecote eller annat kött.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook

Skriv ut receptet

Skriv ut receptet

Ingredienser

2 st röd chili
50 g färsk ingefära
6 st salladslökar
2 st morötter
600 g lövbiff
150 g risnudlar
12 dl vatten
1 st köttbuljongtärning
2 msk fisksås
1 msk japansk soja
3 msk limejuice
Köp hem ingredienserna från Hemköp

Gör så här

  1. Kärna ur och finhacka chilin. Skala ingefäran och riv den grovt på ett rivjärn. Hacka salladslöken. Skala morötterna och riv dem grovt på ett rivjärn. Strimla lövbiffen.
  2. Koka upp en kastrull med vatten och koka nudlarna enligt förpackningens anvisningar. Häll sedan av vattnet och kyl ner nudlarna i kallt vatten. Fördela i 4 skålar.
  3. Värm en stekgryta eller kastrull med lite olja till medelvärme. Fräs chili, ingefära, salladslök och morötter i ett par minuter. Rör om då och då, så att inget bränns.
  4. Tillsätt vatten, smula ner buljongtärningen och häll i fisksås, soja och limejuice. Allt ska koka upp och sedan koka i ett par minuter.
  5. Lägg nu ner lövbiffen i soppan. Låt koka tills köttet är tillagat. Smaka av soppan och krydda mer vid behov.
  6. Häll till sist soppan över nudlarna i portionsskålarna och servera.

Kärna ur och finhacka chilin. Skala ingefäran och riv den grovt på ett rivjärn. Hacka salladslöken. Skala morötterna och riv dem grovt på ett rivjärn. Strimla lövbiffen. Koka upp en kastrull med vatten och koka nudlarna enligt förpackningens anvisningar. Häll sedan av vattnet och kyl ner nudlarna i kallt vatten. Fördela i [get_antal] skålar. Värm en stekgryta eller kastrull med lite olja till medelvärme. Fräs chili, ingefära, salladslök och morötter i ett par minuter. Rör om då och då, så att inget bränns. Tillsätt vatten, smula ner buljongtärningen och häll i fisksås, soja och limejuice. Allt ska koka upp och sedan koka i ett par minuter. Lägg nu ner lövbiffen i soppan. Låt koka tills köttet är tillagat. Smaka av soppan och krydda mer vid behov. Häll till sist soppan över nudlarna i portionsskålarna och servera.

Smaklig måltid!

Publicerat 2/3 2020 av

Kommentera receptet

Annons ▼

Annons ▼