Ingredienser
- 2 st röd chili
- 50 g färsk ingefära
- 6 st salladslökar
- 2 st morötter
- 600 g lövbiff
- 150 g risnudlar
- 12 dl vatten
- 1 st köttbuljongtärning
- 2 msk fisksås
- 1 msk japansk soja
- 3 msk limejuice
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT30M30 minuter
portioner
Passar matlåda
En god och mättande buljongbaserad nudelsoppa. Den smakar gott av chili, ingefära och salladslök. Soppan innehåller även lövbiff, som tillagas i buljongen på bara ett par minuter.
En god och mättande buljongbaserad nudelsoppa. Den smakar gott av chili, ingefära och salladslök. Soppan innehåller även lövbiff, som tillagas i buljongen på bara ett par minuter.
Glutenfritt recept*
*Receptet är glutenfritt om du använder glutenfri soja.
Laktosfritt recept
Toppa gärna soppan med färsk koriander, om du tycker om det. Salladslöken kan bytas ut mot purjolök. Lövbiffen kan bytas mot tunt skivad ryggbiff, entrecote eller annat kött.
Kärna ur och finhacka chilin. Skala ingefäran och riv den grovt på ett rivjärn. Hacka salladslöken. Skala morötterna och riv dem grovt på ett rivjärn. Strimla lövbiffen. Koka upp en kastrull med vatten och koka nudlarna enligt förpackningens anvisningar. Häll sedan av vattnet och kyl ner nudlarna i kallt vatten. Fördela i [get_antal] skålar. Värm en stekgryta eller kastrull med lite olja till medelvärme. Fräs chili, ingefära, salladslök och morötter i ett par minuter. Rör om då och då, så att inget bränns. Tillsätt vatten, smula ner buljongtärningen och häll i fisksås, soja och limejuice. Allt ska koka upp och sedan koka i ett par minuter. Lägg nu ner lövbiffen i soppan. Låt koka tills köttet är tillagat. Smaka av soppan och krydda mer vid behov. Häll till sist soppan över nudlarna i portionsskålarna och servera.
Publicerat 2/3 2020 av Daniel Claesson