Gör så här
- Sätt ugnen på 180°.
-
Lägg kycklingen på en skärbräda. Linda baconskivorna runt filéerna, fäst dem med en tandpetare om du vill.
-
Värm en stekgryta (som har lock och tål ugn) med olja till hög värme. Stek kycklingen i ungefär fem minuter, så att den får fin yta. Lyft sedan ur kycklingen och sänk plattan till svag värme.
-
Häll ner riset i grytan. Skala och hacka gul och vit lök och låt den stekas med riset i någon minut.
-
Tillsätt gurkmeja, skal och saft från citronen samt buljongen, krydda med salt och peppar. Lägg tillbaka kycklingen i grytan, tryck ner filéerna i riset. Lägg på locket och ställ in grytan i ugnen. Tillaga i cirka 45 minuter, tills kycklingen är genomstekt.
-
Ta ut grytan ur ugnen. Blanda i koriandern och servera tillsammans med yoghurtsåsen.
-
Yoghurtsås
Blanda yoghurt med skal och saft från limen. Pressa i vitlöken, krydda med persilja och smaka av med salt och peppar. Låt såsen stå kallt tills den serveras.
Sätt ugnen på 180°.
Lägg kycklingen på en skärbräda. Linda baconskivorna runt filéerna, fäst dem med en tandpetare om du vill.
Värm en stekgryta (som har lock och tål ugn) med olja till hög värme. Stek kycklingen i ungefär fem minuter, så att den får fin yta. Lyft sedan ur kycklingen och sänk plattan till svag värme.
Häll ner riset i grytan. Skala och hacka gul och vit lök och låt den stekas med riset i någon minut.
Tillsätt gurkmeja, skal och saft från citronen samt buljongen, krydda med salt och peppar. Lägg tillbaka kycklingen i grytan, tryck ner filéerna i riset. Lägg på locket och ställ in grytan i ugnen. Tillaga i cirka 45 minuter, tills kycklingen är genomstekt.
Ta ut grytan ur ugnen. Blanda i koriandern och servera tillsammans med yoghurtsåsen.
Yoghurtsås:
Blanda yoghurt med skal och saft från limen. Pressa i vitlöken, krydda med persilja och smaka av med salt och peppar. Låt såsen stå kallt tills den serveras.
Lycka till!
Publicerat 30/1 2015 av Daniel Claesson
Vad tycker du om receptet? Kommentera här!