X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Hallon- och chokladkaka

Hallon- och chokladkaka

PT60M60 minuter

1

st

2

Denna snabba och enkla kaka är fylld med hallon och choklad. Den görs på en timme och är en riktigt god efterrätt, serveras gärna med en rejäl klick vaniljsås. Hallonen kan till exempel bytas mot blåbär.

Denna snabba och enkla kaka är fylld med hallon och choklad. Den görs på en timme och är en riktigt god efterrätt, serveras gärna med en rejäl klick vaniljsås. Hallonen kan till exempel bytas mot blåbär.

Laktosfritt recept

Laktosfritt recept*
*Välj laktosfria mejeriprodukter.

Ingredienser

3 dl vetemjöl
1,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
75 g smör
1,5 dl mjölk
150 g hallon
50 g choklad
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Blanda vetemjöl, strösocker, vaniljsocker och bakpulver i en ganska stor bunke.
  3. Dela smöret i bitar och blanda ner med torrvarorna. Jobba ihop allt så det får en grynig konsistens. Häll ner mjölken och blanda ihop till en tjock smet.
  4. Smörj och bröa en ugnsform. Häll ned smeten och bre gärna ut den lite så att den är jämntjock i hela formen. Häll ner hallonen, dela chokladen i mindre bitar och tryck ner dem också.
  5. Grädda kakan mitt i ugnen i cirka 35 minuter, tills den är genomgräddad och gyllenbrun.

Sätt ugnen på 225°. Blanda vetemjöl, strösocker, vaniljsocker och bakpulver i en ganska stor bunke. Dela smöret i bitar och blanda ner med torrvarorna. Jobba ihop allt så det får en grynig konsistens. Häll ner mjölken och blanda ihop till en tjock smet. Smörj och bröa en ugnsform. Häll ned smeten och bre gärna ut den lite så att den är jämntjock i hela formen. Häll ner hallonen, dela chokladen i mindre bitar och tryck ner dem också. Grädda kakan mitt i ugnen i cirka 35 minuter, tills den är genomgräddad och gyllenbrun.

Lycka till!

Publicerat 22/9 2013 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!