Mikrokladdkaka på fem minuter

Mikrokladdkaka på fem minuter

PT5M5 minuter

1

st

Man kan faktiskt göra en kladdkaka på bara fem minuter. Detta recept är för en liten chokladkaka, som tillagas i mikrovågsugnen. Kakan räcker till 1-2 personer.

Man kan faktiskt göra en kladdkaka på bara fem minuter. Detta recept är för en liten chokladkaka, som tillagas i mikrovågsugnen. Kakan räcker till 1-2 personer.

Tips

Toppa kakan med några chokladbitar, hallon eller hackade nötter innan den tillagas i mikron. Du kan även servera kakan med en klick glass.

Ingredienser

1 msk smör
2 msk matolja
1 msk vatten
4 msk vetemjöl
3 msk strösocker
salt
0,25 tsk bakpulver
1,5 msk kakao
ev. florsocker
Köp hem ingredienserna från Hemköp

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Lägg smöret i en liten skål. Värm det några sekunder i mikron, så att smöret smälter. Häll i olja och vatten och blanda om.
  2. Blanda vetemjöl, strösocker, en nypa salt, bakpulver och kako i en annan skål. Häll ner vätskan och blanda snabbt ihop till en deg.
  3. Tryck ner degen i en mugg eller skål som tål mikro. Värm på full effekt i ungefär en minut. Känn efter om kakan är lagom kladdig, värm den annars lite till. Toppa den eventuellt med lite florsocker innan servering.

Lägg smöret i en liten skål. Värm det några sekunder i mikron, så att smöret smälter. Häll i olja och vatten och blanda om. Blanda vetemjöl, strösocker, en nypa salt, bakpulver och kako i en annan skål. Häll ner vätskan och blanda snabbt ihop till en deg. Tryck ner degen i en mugg eller skål som tål mikro. Värm på full effekt i ungefär en minut. Känn efter om kakan är lagom kladdig, värm den annars lite till. Toppa den eventuellt med lite florsocker innan servering.

Lycka till!

Publicerat 12/9 2017 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!