Ingredienser
- 600 g kycklingfiléer
- salt och peppar
- 3 dl grädde
- 2,5 msk dijonsenap
- 1 msk honung
- 1 st vitlöksklyfta
- 0,5 st gul lök
- 75 g riven ost
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT35M35 minuter
portioner
Passar matlåda
Saftiga kycklingfiléer som tillagas i en gräddsås med härlig smak av dijonsenap, honung och lök. Passar utmärkt med kokt ris, men funkar även tillsammans med klyftpotatis, pasta eller nudlar.
Saftiga kycklingfiléer som tillagas i en gräddsås med härlig smak av dijonsenap, honung och lök. Passar utmärkt med kokt ris, men funkar även tillsammans med klyftpotatis, pasta eller nudlar.
Glutenfritt recept
Laktosfritt recept*
*Välj laktosfria mejeriprodukter
Välj gärna riven ost med mycket smak, till exempel västerbottensost.
Sätt ugnen på 225°. Salta och peppra kycklingen. Värm en stekpanna med lite smör eller olja till hög värme och bryn kycklingfiléerna ett par minuter på varje sida. Lägg sedan över dem i en ugnsform. Ta den varma stekpannan från spisplattan och häll ner grädde, dijonsenap och honung. Krydda med lite salt och peppar och rör om. Skala och finriv vitlöken, skala och grovriv den gula löken. Blanda ner detta i såsen. Häll såsen över kycklingen och toppa med riven ost. Gratinera mitt i ugnen i ungefär 25 minuter, tills kycklingen är helt tillagad. Servera gärna kycklingen tillsammans med ris eller klyftpotatis.
Publicerat 24/8 2021 av Daniel Claesson