X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Kyckling i ugn. Genrebild
Genrebild

Kyckling i ugn

PT35M35 minuter

4

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

0

Saftiga kycklingfiléer som tillagas i en gräddsås med härlig smak av dijonsenap, honung och lök. Passar utmärkt med kokt ris, men funkar även tillsammans med klyftpotatis, pasta eller nudlar.

Saftiga kycklingfiléer som tillagas i en gräddsås med härlig smak av dijonsenap, honung och lök. Passar utmärkt med kokt ris, men funkar även tillsammans med klyftpotatis, pasta eller nudlar.

Glutenfritt recept

Glutenfritt recept

Laktosfritt recept

Laktosfritt recept*
*Välj laktosfria mejeriprodukter

Tips

Välj gärna riven ost med mycket smak, till exempel västerbottensost.

Ingredienser

600 g kycklingfiléer
salt och peppar
3 dl grädde
2,5 msk dijonsenap
1 msk honung
1 st vitlöksklyfta
0,5 st gul lök
75 g riven ost
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Salta och peppra kycklingen. Värm en stekpanna med lite smör eller olja till hög värme och bryn kycklingfiléerna ett par minuter på varje sida. Lägg sedan över dem i en ugnsform.
  3. Ta den varma stekpannan från spisplattan och häll ner grädde, dijonsenap och honung. Krydda med lite salt och peppar och rör om. Skala och finriv vitlöken, skala och grovriv den gula löken. Blanda ner detta i såsen.
  4. Häll såsen över kycklingen och toppa med riven ost. Gratinera mitt i ugnen i ungefär 25 minuter, tills kycklingen är helt tillagad.
  5. Servera gärna kycklingen tillsammans med ris eller klyftpotatis.

Sätt ugnen på 225°. Salta och peppra kycklingen. Värm en stekpanna med lite smör eller olja till hög värme och bryn kycklingfiléerna ett par minuter på varje sida. Lägg sedan över dem i en ugnsform. Ta den varma stekpannan från spisplattan och häll ner grädde, dijonsenap och honung. Krydda med lite salt och peppar och rör om. Skala och finriv vitlöken, skala och grovriv den gula löken. Blanda ner detta i såsen. Häll såsen över kycklingen och toppa med riven ost. Gratinera mitt i ugnen i ungefär 25 minuter, tills kycklingen är helt tillagad. Servera gärna kycklingen tillsammans med ris eller klyftpotatis.

Lycka till!

Publicerat 24/8 2021 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!