X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Rödbetspaj med spenat

Rödbetspaj med spenat

PT60M60 minuter

4

portioner

Lakto-ovo-vegetariskt recept

Lakto-ovo-vegetariskt recept

Matlådevänligt

Passar matlåda

0

En vegetarisk paj med rödbetor, fetaost, spenat och gröna linser. Enkel att laga och väldigt god.

En vegetarisk paj med rödbetor, fetaost, spenat och gröna linser. Enkel att laga och väldigt god.

Laktosfritt recept

Laktosfritt recept*
*Välj laktosfria mejeriprodukter.

Tips

Toppa gärna pajen med valnötter innan servering.

Ingredienser

150 g smör eller margarin
3 dl vetemjöl
3 msk vatten
1 st rödlök
200 g färsk spenat
300 g gröna linser, kokta
500 g röbetor, kokta
2 st ägg
2 dl mjölk
0,5 tsk timjan, torkad
salt och peppar
120 g fetaost
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Dela smöret eller margarinet i ganska små kuber. Lägg dem i en bunke. Häll ner vetemjölet och arbeta i hop allt till en grynig massa, det enklaste är att använda fingrarna. Tillsätt vattnet och blanda ihop till en deg. Ställ gärna in den i kylen i 20 minuter.
  2. Sätt ugnen på 225°. Tryck ut pajdegen i en pajform. Nagga degen med en gaffel. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i 10 minuter.
  3. Skala och finhacka rödlöken. Fräs den ett par minuter i lite smör eller olja, så att löken blir mjuk. Skölj spenaten och häll ner den med löken. Låt allt fräsa i ett par minuter till.
  4. Häll av och skölj linserna. Dela rödbetorna i ganska små bitar.
  5. Vispa ihop ägg och mjölk. Häll i timjan, rödlöken, spenaten och linserna. Krydda med salt och peppar. Ta ut det förgräddade pajskalet ur ugnen och lägg i rödbetsbitarna. Häll över fyllningen och toppa med fetaosten, som smulas över pajen.
  6. Grädda pajen mitt i ugnen i ungefär 30 minuter, tills fyllningen har stannat och pajen har fått fin färg.

Dela smöret eller margarinet i ganska små kuber. Lägg dem i en bunke. Häll ner vetemjölet och arbeta i hop allt till en grynig massa, det enklaste är att använda fingrarna. Tillsätt vattnet och blanda ihop till en deg. Ställ gärna in den i kylen i 20 minuter. Sätt ugnen på 225°. Tryck ut pajdegen i en pajform. Nagga degen med en gaffel. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i 10 minuter. Skala och finhacka rödlöken. Fräs den ett par minuter i lite smör eller olja, så att löken blir mjuk. Skölj spenaten och häll ner den med löken. Låt allt fräsa i ett par minuter till. Häll av och skölj linserna. Dela rödbetorna i ganska små bitar. Vispa ihop ägg och mjölk. Häll i timjan, rödlöken, spenaten och linserna. Krydda med salt och peppar. Ta ut det förgräddade pajskalet ur ugnen och lägg i rödbetsbitarna. Häll över fyllningen och toppa med fetaosten, som smulas över pajen. Grädda pajen mitt i ugnen i ungefär 30 minuter, tills fyllningen har stannat och pajen har fått fin färg.

Lycka till!

Publicerat 4/2 2017 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!