Rödbetspaj med spenat

Vegetarisk paj med fetaost

Rödbetspaj med spenat

En vegetarisk paj med rödbetor, fetaost, spenat och gröna linser. Enkel att laga och väldigt god.

En vegetarisk paj med rödbetor, fetaost, spenat och gröna linser. Enkel att laga och väldigt god.

Lagas på 60 minuter

PT60M60 minuter

4

portioner

Lakto-ovo-vegetariskt recept

Lakto-ovo-vegetariskt recept

Matlådevänligt

Passar matlåda

Tips

Toppa gärna pajen med valnötter innan servering.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook

Skriv ut receptet

Skriv ut receptet

Ingredienser

150 g smör eller margarin
3 dl vetemjöl
3 msk vatten
1 st rödlök
200 g färsk spenat
300 g gröna linser, kokta
500 g röbetor, kokta
2 st ägg
2 dl mjölk
0,5 tsk timjan, torkad
salt och peppar
120 g fetaost
Köp alla ingredienser hos mat.se

Gör så här

  1. Dela smöret eller margarinet i ganska små kuber. Lägg dem i en bunke. Häll ner vetemjölet och arbeta i hop allt till en grynig massa, det enklaste är att använda fingrarna. Tillsätt vattnet och blanda ihop till en deg. Ställ gärna in den i kylen i 20 minuter.
  2. Sätt ugnen på 225°. Tryck ut pajdegen i en pajform. Nagga degen med en gaffel. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i 10 minuter.
  3. Skala och finhacka rödlöken. Fräs den ett par minuter i lite smör eller olja, så att löken blir mjuk. Skölj spenaten och häll ner den med löken. Låt allt fräsa i ett par minuter till.
  4. Häll av och skölj linserna. Dela rödbetorna i ganska små bitar.
  5. Vispa ihop ägg och mjölk. Häll i timjan, rödlöken, spenaten och linserna. Krydda med salt och peppar. Ta ut det förgräddade pajskalet ur ugnen och lägg i rödbetsbitarna. Häll över fyllningen och toppa med fetaosten, som smulas över pajen.
  6. Grädda pajen mitt i ugnen i ungefär 30 minuter, tills fyllningen har stannat och pajen har fått fin färg.

Dela smöret eller margarinet i ganska små kuber. Lägg dem i en bunke. Häll ner vetemjölet och arbeta i hop allt till en grynig massa, det enklaste är att använda fingrarna. Tillsätt vattnet och blanda ihop till en deg. Ställ gärna in den i kylen i 20 minuter. Sätt ugnen på 225°. Tryck ut pajdegen i en pajform. Nagga degen med en gaffel. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i 10 minuter. Skala och finhacka rödlöken. Fräs den ett par minuter i lite smör eller olja, så att löken blir mjuk. Skölj spenaten och häll ner den med löken. Låt allt fräsa i ett par minuter till. Häll av och skölj linserna. Dela rödbetorna i ganska små bitar. Vispa ihop ägg och mjölk. Häll i timjan, rödlöken, spenaten och linserna. Krydda med salt och peppar. Ta ut det förgräddade pajskalet ur ugnen och lägg i rödbetsbitarna. Häll över fyllningen och toppa med fetaosten, som smulas över pajen. Grädda pajen mitt i ugnen i ungefär 30 minuter, tills fyllningen har stannat och pajen har fått fin färg.

Smaklig måltid!

Publicerat 4/2 2017 av

Kommentera receptet

Annons ▼

Annons ▼