Gör så här
- Dela smöret eller margarinet i ganska små kuber. Lägg dem i en bunke. Häll ner vetemjölet och arbeta i hop allt till en grynig massa, det enklaste är att använda fingrarna. Tillsätt vattnet och blanda ihop till en deg. Ställ gärna in den i kylen i 20 minuter.
-
Sätt ugnen på 225°. Tryck ut pajdegen i en pajform. Nagga degen med en gaffel. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i 10 minuter.
-
Skala och finhacka rödlöken. Fräs den ett par minuter i lite smör eller olja, så att löken blir mjuk. Skölj spenaten och häll ner den med löken. Låt allt fräsa i ett par minuter till.
-
Häll av och skölj linserna. Dela rödbetorna i ganska små bitar.
-
Vispa ihop ägg och mjölk. Häll i timjan, rödlöken, spenaten och linserna. Krydda med salt och peppar. Ta ut det förgräddade pajskalet ur ugnen och lägg i rödbetsbitarna. Häll över fyllningen och toppa med fetaosten, som smulas över pajen.
-
Grädda pajen mitt i ugnen i ungefär 30 minuter, tills fyllningen har stannat och pajen har fått fin färg.
Dela smöret eller margarinet i ganska små kuber. Lägg dem i en bunke. Häll ner vetemjölet och arbeta i hop allt till en grynig massa, det enklaste är att använda fingrarna. Tillsätt vattnet och blanda ihop till en deg. Ställ gärna in den i kylen i 20 minuter.
Sätt ugnen på 225°. Tryck ut pajdegen i en pajform. Nagga degen med en gaffel. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i 10 minuter.
Skala och finhacka rödlöken. Fräs den ett par minuter i lite smör eller olja, så att löken blir mjuk. Skölj spenaten och häll ner den med löken. Låt allt fräsa i ett par minuter till.
Häll av och skölj linserna. Dela rödbetorna i ganska små bitar.
Vispa ihop ägg och mjölk. Häll i timjan, rödlöken, spenaten och linserna. Krydda med salt och peppar. Ta ut det förgräddade pajskalet ur ugnen och lägg i rödbetsbitarna. Häll över fyllningen och toppa med fetaosten, som smulas över pajen.
Grädda pajen mitt i ugnen i ungefär 30 minuter, tills fyllningen har stannat och pajen har fått fin färg.
Lycka till!
Publicerat 4/2 2017 av Daniel Claesson
Vad tycker du om receptet? Kommentera här!