X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Butter halloumi

Butter halloumi

PT45M45 minuter

4

portioner

Lakto-vegetariskt recept

Lakto-vegetariskt recept

Matlådevänligt

Passar matlåda

0

En snabbare och lakto-vegetarisk version av butter chicken. Såsen är smaksatt med kardemumma, kanel, spiskummin och ingefära. Den har en liten sötma och viss hetta, men är ändå ganska mild och krämig.

En snabbare och lakto-vegetarisk version av butter chicken. Såsen är smaksatt med kardemumma, kanel, spiskummin och ingefära. Den har en liten sötma och viss hetta, men är ändå ganska mild och krämig.

Glutenfritt recept

Glutenfritt recept

Laktosfritt recept

Laktosfritt recept*
*Välj laktosfria mejeriprodukter

Tips

Såsen ska vara lite söt, men du kan minska sockermängden om du önskar det. Vill du har en hetare sås kan du ta i mer chili.

Ingredienser

2 st gula lökar
1 st röd chili
50 g smör
1 msk färsk ingefära, riven
3 st vitlöksklyftor
1 tsk kardemumma, malen
0,5 tsk kanel, malen
1 msk spiskummin
1 msk paprikapulver
salt och peppar
2 msk tomatpuré
400 g krossade tomater
1 dl vatten
3 dl vispgrädde
1 msk socker
400 g halloumi
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Skala och hacka den gula löken. Hacka även chilin. Värm en stekgryta eller stekpanna med hög kant till medelvärme och låt smöret smälta. Fräs löken och chilin i ett par minuter, under omrörning.
  2. Tillsätt riven ingefära. Skala vitlöken och pressa ner den. Häll i kardemumma, kanel, spiskummin, paprikapulver och krydda med salt och peppar. Rör om och låt allt fräsa i ett par minuter till. Tillsätt sedan tomatpurén och låt den steka i någon minut.
  3. Rör i krossade tomater och vatten. Lägg på ett lock och låt allt koka upp, för att sedan småkoka i 10-15 minuter.
  4. Häll nu i grädde och socker och låt sedan såsen puttra i 10 minuter till.
  5. Hetta under tiden upp en torr stekpanna. Tärna halloumin och låt den stekas tills den får fin yta. Häll då ner den i såsen och låt den koka i fem minuter till. Smaka av och krydda mer vid behov.
  6. Servera grytan med nykokt ris och gärna naanbröd och cashewnötter.

Skala och hacka den gula löken. Hacka även chilin. Värm en stekgryta eller stekpanna med hög kant till medelvärme och låt smöret smälta. Fräs löken och chilin i ett par minuter, under omrörning. Tillsätt riven ingefära. Skala vitlöken och pressa ner den. Häll i kardemumma, kanel, spiskummin, paprikapulver och krydda med salt och peppar. Rör om och låt allt fräsa i ett par minuter till. Tillsätt sedan tomatpurén och låt den steka i någon minut. Rör i krossade tomater och vatten. Lägg på ett lock och låt allt koka upp, för att sedan småkoka i 10-15 minuter. Häll nu i grädde och socker och låt sedan såsen puttra i 10 minuter till. Hetta under tiden upp en torr stekpanna. Tärna halloumin och låt den stekas tills den får fin yta. Häll då ner den i såsen och låt den koka i fem minuter till. Smaka av och krydda mer vid behov. Servera grytan med nykokt ris och gärna naanbröd och cashewnötter.

Lycka till!

Publicerat 8/9 2022 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!