X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Kladdkakecookies

Kladdkakecookies

PT60M60 minuter

8

st

2

En ganska ovanlig typ av chokladkakor. De blir mjuka och luftiga och smakar mycket choklad. De är dessutom helt glutenfria!

En ganska ovanlig typ av chokladkakor. De blir mjuka och luftiga och smakar mycket choklad. De är dessutom helt glutenfria!

Glutenfritt recept

Glutenfritt recept

Laktosfritt recept

Laktosfritt recept

Tips

Använd gärna mörk choklad med mintsmak! Om du inte behöver äta glutenfritt kan mjölmixen byta ut mot vanligt vetemjöl.

Ingredienser

80 g mörk choklad
2 msk rapsolja
1 st ägg
1,5 msk honung
1 msk glutenfri mjölmix
1 krm bakpulver
2 krm vaniljsocker
1 krm flingsalt
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Bryt chokladen i bitar. Lägg den i en skål och häll över oljan. Låt smälta långsamt över ett vattenbad.
  2. Vispa ägg och honung pösigt. Använd gärna en elvisp. Rör sedan ner den smälta chokladen.
  3. Blanda ihop mjöl, bakpulver, vaniljsocker och flingsalt och vänd ner i de andra ingredienserna. Rör om tills du har en jämn smet. Låt den stå i kylskåp i minst 30 minuter, så att den blir fastare.
  4. Värm ugnen till 175°. Rulla smeten till 8 bollar, som du lägger på en plåt med bakplåtspapper. Tryck till bollarna lite med fingrarna.
  5. Grädda mitt i ugnen i åtta minuter. Låt svalna något innan servering.

Bryt chokladen i bitar. Lägg den i en skål och häll över oljan. Låt smälta långsamt över ett vattenbad. Vispa ägg och honung pösigt. Använd gärna en elvisp. Rör sedan ner den smälta chokladen. Blanda ihop mjöl, bakpulver, vaniljsocker och flingsalt och vänd ner i de andra ingredienserna. Rör om tills du har en jämn smet. Låt den stå i kylskåp i minst 30 minuter, så att den blir fastare. Värm ugnen till 175°. Rulla smeten till [get_antal] bollar, som du lägger på en plåt med bakplåtspapper. Tryck till bollarna lite med fingrarna. Grädda mitt i ugnen i åtta minuter. Låt svalna något innan servering.

Lycka till!

Publicerat 5/11 2020 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!