Ingredienser
- 80 g mörk choklad
- 2 msk rapsolja
- 1 st ägg
- 1,5 msk honung
- 1 msk glutenfri mjölmix
- 1 krm bakpulver
- 2 krm vaniljsocker
- 1 krm flingsalt
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT60M60 minuter
st
En ganska ovanlig typ av chokladkakor. De blir mjuka och luftiga och smakar mycket choklad. De är dessutom helt glutenfria!
En ganska ovanlig typ av chokladkakor. De blir mjuka och luftiga och smakar mycket choklad. De är dessutom helt glutenfria!
Glutenfritt recept
Laktosfritt recept
Använd gärna mörk choklad med mintsmak! Om du inte behöver äta glutenfritt kan mjölmixen byta ut mot vanligt vetemjöl.
Bryt chokladen i bitar. Lägg den i en skål och häll över oljan. Låt smälta långsamt över ett vattenbad. Vispa ägg och honung pösigt. Använd gärna en elvisp. Rör sedan ner den smälta chokladen. Blanda ihop mjöl, bakpulver, vaniljsocker och flingsalt och vänd ner i de andra ingredienserna. Rör om tills du har en jämn smet. Låt den stå i kylskåp i minst 30 minuter, så att den blir fastare. Värm ugnen till 175°. Rulla smeten till [get_antal] bollar, som du lägger på en plåt med bakplåtspapper. Tryck till bollarna lite med fingrarna. Grädda mitt i ugnen i åtta minuter. Låt svalna något innan servering.
Publicerat 5/11 2020 av Daniel Claesson