Kladdkakecookies

Glutenfria kakor med kladdkakekänsla

Kladdkakecookies

En ganska ovanlig typ av chokladkakor. De blir mjuka och luftiga och smakar mycket choklad. De är dessutom helt glutenfria!

En ganska ovanlig typ av chokladkakor. De blir mjuka och luftiga och smakar mycket choklad. De är dessutom helt glutenfria!

Lagas på 60 minuter

PT60M60 minuter

8

st

Glutenfritt recept

Glutenfritt recept

laktosfritt recept

Laktosfritt recept

Tips

Använd gärna mörk choklad med mintsmak! Om du inte behöver äta glutenfritt kan mjölmixen byta ut mot vanligt vetemjöl.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook

Skriv ut receptet

Skriv ut receptet

Ingredienser

80 g mörk choklad
2 msk rapsolja
1 st ägg
1,5 msk honung
1 msk glutenfri mjölmix
1 krm bakpulver
2 krm vaniljsocker
1 krm flingsalt
Köp alla ingredienser hos mat.se

Gör så här

  1. Bryt chokladen i bitar. Lägg den i en skål och häll över oljan. Låt smälta långsamt över ett vattenbad.
  2. Vispa ägg och honung pösigt. Använd gärna en elvisp. Rör sedan ner den smälta chokladen.
  3. Blanda ihop mjöl, bakpulver, vaniljsocker och flingsalt och vänd ner i de andra ingredienserna. Rör om tills du har en jämn smet. Låt den stå i kylskåp i minst 30 minuter, så att den blir fastare.
  4. Värm ugnen till 175°. Rulla smeten till 8 bollar, som du lägger på en plåt med bakplåtspapper. Tryck till bollarna lite med fingrarna.
  5. Grädda mitt i ugnen i åtta minuter. Låt svalna något innan servering.

Bryt chokladen i bitar. Lägg den i en skål och häll över oljan. Låt smälta långsamt över ett vattenbad. Vispa ägg och honung pösigt. Använd gärna en elvisp. Rör sedan ner den smälta chokladen. Blanda ihop mjöl, bakpulver, vaniljsocker och flingsalt och vänd ner i de andra ingredienserna. Rör om tills du har en jämn smet. Låt den stå i kylskåp i minst 30 minuter, så att den blir fastare. Värm ugnen till 175°. Rulla smeten till [get_antal] bollar, som du lägger på en plåt med bakplåtspapper. Tryck till bollarna lite med fingrarna. Grädda mitt i ugnen i åtta minuter. Låt svalna något innan servering.

Smaklig måltid!

Publicerat 5/11 2020 av

Kommentera receptet

Annons ▼

Annons ▼