X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Het linsgryta med chorizo

Het linsgryta med chorizo

PT20M20 minuter

4

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

0

En enkel gryta med röda linser, risoni, chorizo, morötter, krossade tomater och lök. Hoppa över chorizon om du vill göra en vegetarisk variant. Linsgrytan tillagas på bara 20 minuter och passar utmärkt i matlådan.

En enkel gryta med röda linser, risoni, chorizo, morötter, krossade tomater och lök. Hoppa över chorizon om du vill göra en vegetarisk variant. Linsgrytan tillagas på bara 20 minuter och passar utmärkt i matlådan.

Glutenfritt recept

Glutenfritt recept*
*Byt ut risonipastan mot ris eller glutenfri pasta.

Laktosfritt recept

Laktosfritt recept

Ingredienser

1 st morot
2 st vitlöksklyftor
2 dl röda linser, torkade
6 dl vatten
1 st grönsaksbuljongtärning
1 tsk salt
2 krm cayennepeppar
1 st gul lök
240 g chorizo
400 g krossade tomater
1 dl risonipasta
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Skala moroten och skär den i centimeterstora bitar. Skala sedan vitlöken och skiva den tunt. Häll ner morot, vitlök och linser i en ganska stor gryta. Häll sedan ner vatten, smula ner buljongtärningen och tillsätt till sist salt och cayennepeppar.
  2. Låt allt koka upp under lock. Sänk sedan värmen något och låt grytan småkoka i ungefär 10 minuter, tills vattnet nästan är borta. Rör om i grytan mot slutet, för att undvika att det bränner fast.
  3. Skala och hacka den gula löken. Skär chorizon i centimeterstora bitar. Värm en stekpanna med lite smör till medelvärme. Fräs löken i ett par minuter, utan att den får färg. Häll sedan ner den i grytan. Stek därefter chorizon en stund, den ska däremot gärna få lite färg. Häll sedan ner chorizon i grytan.
  4. Blanda i krossade tomater när vattnet nästan har kokat bort. Rör om och smaka av med mer salt och cayennepeppar om du vill. Koka risonipastan enligt förpackningens anvisningar och häll sedan ner den i grytan och rör om.
  5. Servera gärna linsgrytan med färsk basilika och lite sallad.

Skala moroten och skär den i centimeterstora bitar. Skala sedan vitlöken och skiva den tunt. Häll ner morot, vitlök och linser i en ganska stor gryta. Häll sedan ner vatten, smula ner buljongtärningen och tillsätt till sist salt och cayennepeppar. Låt allt koka upp under lock. Sänk sedan värmen något och låt grytan småkoka i ungefär 10 minuter, tills vattnet nästan är borta. Rör om i grytan mot slutet, för att undvika att det bränner fast. Skala och hacka den gula löken. Skär chorizon i centimeterstora bitar. Värm en stekpanna med lite smör till medelvärme. Fräs löken i ett par minuter, utan att den får färg. Häll sedan ner den i grytan. Stek därefter chorizon en stund, den ska däremot gärna få lite färg. Häll sedan ner chorizon i grytan. Blanda i krossade tomater när vattnet nästan har kokat bort. Rör om och smaka av med mer salt och cayennepeppar om du vill. Koka risonipastan enligt förpackningens anvisningar och häll sedan ner den i grytan och rör om. Servera gärna linsgrytan med färsk basilika och lite sallad.

Lycka till!

Publicerat 30/7 2017 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!