Ingredienser
- 5 dl pasta
- 400 g fläskytterfilé
- salt och svartpeppar
- 1 st rödlök
- 2 st vitlöksklyftor
- 2,5 dl matlagningsgrädde
- 1 tsk sambal oelek
- 2 tsk soja
- 1 msk kalvfond
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT30M30 minuter
portioner
Passar matlåda
En het och gräddig fläskfilégryta som serveras med nykokt pasta och ruccola. Passar både till lunch och middag, vardag som helg.
En het och gräddig fläskfilégryta som serveras med nykokt pasta och ruccola. Passar både till lunch och middag, vardag som helg.
Koka pastan enligt förpackningens anvisningar. Putsa fläskytterfilén och strimla den sedan. Värm en stekgryta till medelvärme och bryn köttet. Krydda med salt och peppar. Skala och hacka rödlöken. Lägg köttet på en tallrik. Fräs rödlöken någon minut i grytan, pressa ner vitlöken. Häll tillbaka köttet. Häll ner matlagningsgrädde, sambal oelek, soja och kalvfond. Rör om och låt grytan koka under lock i ungefär fem minuter. Häll av pastan är den är färdigkokt. Blanda den gärna med köttgrytan och servera tillsammans med ruccola.
Publicerat 19/6 2015 av Daniel Claesson