Pasta med fläskytterfilé

Välsmakande köttgryta på 30 minuter

Pasta med fläskytterfilé

En het och gräddig fläskfilégryta som serveras med nykokt pasta och ruccola. Passar både till lunch och middag, vardag som helg.

En het och gräddig fläskfilégryta som serveras med nykokt pasta och ruccola. Passar både till lunch och middag, vardag som helg.

Lagas på 30 minuter

PT30M30 minuter

2

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook

Skriv ut receptet

Skriv ut receptet

Ingredienser

5 dl pasta
400 g fläskytterfilé
salt och svartpeppar
1 st rödlök
2 st vitlöksklyftor
2,5 dl matlagningsgrädde
1 tsk sambal oelek
2 tsk soja
1 msk kalvfond
Köp hem ingredienserna från Hemköp

Gör så här

  1. Koka pastan enligt förpackningens anvisningar.
  2. Putsa fläskytterfilén och strimla den sedan. Värm en stekgryta till medelvärme och bryn köttet. Krydda med salt och peppar.
  3. Skala och hacka rödlöken. Lägg köttet på en tallrik. Fräs rödlöken någon minut i grytan, pressa ner vitlöken. Häll tillbaka köttet.
  4. Häll ner matlagningsgrädde, sambal oelek, soja och kalvfond. Rör om och låt grytan koka under lock i ungefär fem minuter.
  5. Häll av pastan är den är färdigkokt. Blanda den gärna med köttgrytan och servera tillsammans med ruccola.

Koka pastan enligt förpackningens anvisningar. Putsa fläskytterfilén och strimla den sedan. Värm en stekgryta till medelvärme och bryn köttet. Krydda med salt och peppar. Skala och hacka rödlöken. Lägg köttet på en tallrik. Fräs rödlöken någon minut i grytan, pressa ner vitlöken. Häll tillbaka köttet. Häll ner matlagningsgrädde, sambal oelek, soja och kalvfond. Rör om och låt grytan koka under lock i ungefär fem minuter. Häll av pastan är den är färdigkokt. Blanda den gärna med köttgrytan och servera tillsammans med ruccola.

Smaklig måltid!

Publicerat 19/6 2015 av

Kommentera receptet

Annons ▼

Annons ▼