X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Kreolsk gryta. Bild:

Kreolsk gryta

PT30M30 minuter

6

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

0

En köttgryta som innehåller både fläskfilé och kryddig korv, paprika, oliver, syltlök och cornichons. Den skiljer sig från många köttgrytor och är därför en väldigt trevlig omväxling.

En köttgryta som innehåller både fläskfilé och kryddig korv, paprika, oliver, syltlök och cornichons. Den skiljer sig från många köttgrytor och är därför en väldigt trevlig omväxling.

Ingredienser

900 g fläskfilé
150 g kabanosskorvar
2 st röda paprikor
1 dl syltlök
1 dl cornichons (eller ättiksgurka)
1 dl svarta oliver (urkärnade)
1 tsk mejram
1 st vitlöksklyfta
1,5 msk vetemjöl
5 dl vispgrädde
Till servering
Pressad potatis, pasta eller ris
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Putsa fläskfilén (skär bort överflödigt fett) och skär den i tjocka skivor som bultas lätt. Skär korven i bitar, strimla paprikan. Sila syltlök, gurka och oliver.
  2. Fräs korven i en stekgryta och ta sedan upp den, bryn därefter fläskfilén i samma gryta. Krydda med salt, peppar och mejram, pressa ner vitlöken och strö över mjölet.
  3. Lägg tillbaka korven när fläskfilén fått färg och blanda därefter ner paprikan, syltlöken, gurkan, oliverna och grädden. Låt grytan koka i fem till tio minuter. Smaka av och späd eventuellt med lite gurkspad.

Putsa fläskfilén (skär bort överflödigt fett) och skär den i tjocka skivor som bultas lätt. Skär korven i bitar, strimla paprikan. Sila syltlök, gurka och oliver. Fräs korven i en stekgryta och ta sedan upp den, bryn därefter fläskfilén i samma gryta. Krydda med salt, peppar och mejram, pressa ner vitlöken och strö över mjölet. Lägg tillbaka korven när fläskfilén fått färg och blanda därefter ner paprikan, syltlöken, gurkan, oliverna och grädden. Låt grytan koka i fem till tio minuter. Smaka av och späd eventuellt med lite gurkspad.

Lycka till!

Publicerat 3/2 2013 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!