Snabblagad mexikansk tomatsoppa

Snabblagad mexikansk tomatsoppa

PT20M20 minuter

4

portioner

Lakto-vegetariskt recept

Lakto-vegetariskt recept

Matlådevänligt

Passar matlåda

En sötsyrlig och len tomatsoppa som innehåller grillad paprika, salladslök och ris. Den är väldigt lättlagad och färdig på 20 minuter. Serveras med het creme fraiche och nachos.

En sötsyrlig och len tomatsoppa som innehåller grillad paprika, salladslök och ris. Den är väldigt lättlagad och färdig på 20 minuter. Serveras med het creme fraiche och nachos.

Glutenfritt recept

Laktosfritt recept*
*Välj laktosfri creme fraiche eller växtbaserat alternativ.

Tips

Tomatsoppan är helt vegetarisk. Byt creme fraichen mot ett växtbaserat alternativ om du vill ha en helt vegetarisk rätt.

Ingredienser

60 g salladslök
4 st vitlöksklyftor
100 g basmatiris
360 g grillad parika, inlagd (avrunnen vikt)
800 g krossade tomater
850 ml vatten
salt och peppar
1 st lime
Het creme fraiche
2 dl creme fraiche
1 tsk sambal oelek
1 msk sweet chilisås
salt och peppar
Till servering
nachos
Köp hem ingredienserna från Hemköp

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Skölj och hacka salladslöken. Värm en gryta med lite olivolja till medelvärme och fräs salladslöken i ett par minuter. Skala och pressa ned vitlöksklyftorna. Rör om och låt fräsa i någon minut till.
  2. Tillsätt basmatiriset. Häll bort vätskan från den grillade paprikan och häll sedan ner dem i grytan. Häll även i krossade tomater och vatten. Krydda med lite salt och peppar.
  3. Låt soppan koka upp och sedan småkoka i ungefär 15 minuter, tills riset är mjukt.
  4. Blanda under tiden ihop creme fraiche med sambal oelek och sweet chilisås. Smaka av med salt och peppar.
  5. Mixa nu soppan slät med hjälp av en stavmixer. Tillsätt juicen från limen och smaka av soppan. Krydda med mer salt och peppar om du önskar det.
  6. Servera tomatsoppan med creme fraichen och rikligt med nachos.

Skölj och hacka salladslöken. Värm en gryta med lite olivolja till medelvärme och fräs salladslöken i ett par minuter. Skala och pressa ned vitlöksklyftorna. Rör om och låt fräsa i någon minut till. Tillsätt basmatiriset. Häll bort vätskan från den grillade paprikan och häll sedan ner dem i grytan. Häll även i krossade tomater och vatten. Krydda med lite salt och peppar. Låt soppan koka upp och sedan småkoka i ungefär 15 minuter, tills riset är mjukt. Blanda under tiden ihop creme fraiche med sambal oelek och sweet chilisås. Smaka av med salt och peppar. Mixa nu soppan slät med hjälp av en stavmixer. Tillsätt juicen från limen och smaka av soppan. Krydda med mer salt och peppar om du önskar det. Servera tomatsoppan med creme fraichen och rikligt med nachos.

Lycka till!

Publicerat 4/9 2021 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!