X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Snabb linssoppa

Snabb linssoppa

PT30M30 minuter

4

portioner

Lakto-vegetariskt recept

Lakto-vegetariskt recept

Matlådevänligt

Passar matlåda

1

Denna underbart goda linssoppa gör du på bara 30 minuter. Den är helt vegetarisk (hoppa över grädden om du vill att den ska vara vegansk). Ät den gärna med en bit gott bröd.

Denna underbart goda linssoppa gör du på bara 30 minuter. Den är helt vegetarisk (hoppa över grädden om du vill att den ska vara vegansk). Ät den gärna med en bit gott bröd.

Glutenfritt recept

Glutenfritt recept

Laktosfritt recept

Laktosfritt recept*
*Välj laktosfria mejeriprodukter.

Ingredienser

1 st gul lök
1 st morot
2 st vitlöksklyftor
1 msk tomatpuré
400 g krossade tomater
1 l vatten
0,5 tsk socker
1 st grönsaksbuljongtärning
2,5 dl röda linser, torkade
1 tsk sambal oelek
1 msk chilisås
1 tsk balsamvinäger
1 dl matlagningsgrädde
salt och peppar
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Skala och finhacka den gula löken. Skala också moroten och riv den fint på ett rivjärn. Skala vitlöken och finhacka även den.
  2. Värm en gryta med lite olja till medelvärme. Fräs gul och vit lök och morötter i ett par minuter. Löken ska bli mjuk, men inte få färg. Tillsätt sedan tomatpurén och låt den fräsa med grönsakerna i någon minut.
  3. Blanda i krossade tomater, vatten och lite strösocker. Smula ner buljongtärningen. Sköj linserna och blanda sedan i dem också. Tillsätt sambal oelek och chilisåsen. Rör om och låt allt koka upp. Sänk sedan värmen och låt soppan sjuda i ungefär 15 minuter.
  4. Smaka av linssoppan med balsamvinäger, matlagningsgrädde och lite salt och peppar. Servera gärna soppan med en bit gott bröd och en klick crème fraiche.

Skala och finhacka den gula löken. Skala också moroten och riv den fint på ett rivjärn. Skala vitlöken och finhacka även den. Värm en gryta med lite olja till medelvärme. Fräs gul och vit lök och morötter i ett par minuter. Löken ska bli mjuk, men inte få färg. Tillsätt sedan tomatpurén och låt den fräsa med grönsakerna i någon minut. Blanda i krossade tomater, vatten och lite strösocker. Smula ner buljongtärningen. Sköj linserna och blanda sedan i dem också. Tillsätt sambal oelek och chilisåsen. Rör om och låt allt koka upp. Sänk sedan värmen och låt soppan sjuda i ungefär 15 minuter. Smaka av linssoppan med balsamvinäger, matlagningsgrädde och lite salt och peppar. Servera gärna soppan med en bit gott bröd och en klick crème fraiche.

Lycka till!

Publicerat 29/11 2016 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!