Gör så här
- Skala och finhacka den gula löken. Skala också moroten och riv den fint på ett rivjärn. Skala vitlöken och finhacka även den.
-
Värm en gryta med lite olja till medelvärme. Fräs gul och vit lök och morötter i ett par minuter. Löken ska bli mjuk, men inte få färg. Tillsätt sedan tomatpurén och låt den fräsa med grönsakerna i någon minut.
-
Blanda i krossade tomater, vatten och lite strösocker. Smula ner buljongtärningen. Sköj linserna och blanda sedan i dem också. Tillsätt sambal oelek och chilisåsen. Rör om och låt allt koka upp. Sänk sedan värmen och låt soppan sjuda i ungefär 15 minuter.
-
Smaka av linssoppan med balsamvinäger, matlagningsgrädde och lite salt och peppar. Servera gärna soppan med en bit gott bröd och en klick crème fraiche.
Skala och finhacka den gula löken. Skala också moroten och riv den fint på ett rivjärn. Skala vitlöken och finhacka även den.
Värm en gryta med lite olja till medelvärme. Fräs gul och vit lök och morötter i ett par minuter. Löken ska bli mjuk, men inte få färg. Tillsätt sedan tomatpurén och låt den fräsa med grönsakerna i någon minut.
Blanda i krossade tomater, vatten och lite strösocker. Smula ner buljongtärningen. Sköj linserna och blanda sedan i dem också. Tillsätt sambal oelek och chilisåsen. Rör om och låt allt koka upp. Sänk sedan värmen och låt soppan sjuda i ungefär 15 minuter.
Smaka av linssoppan med balsamvinäger, matlagningsgrädde och lite salt och peppar. Servera gärna soppan med en bit gott bröd och en klick crème fraiche.
Lycka till!
Publicerat 29/11 2016 av Daniel Claesson
Vad tycker du om receptet? Kommentera här!