Ingredienser
- 2,5 dl rågmjöl
- 2 tsk bakpulver
- 0,5 tsk salt
- 1,5 msk strösocker
- 0,5 msk vaniljsocker
- 1 st ägg
- 2,5 dl mjölk
- 2 msk smält smör
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT20M20 minuter
portioner
Amerikanska pannkakor är snabba och goda. Detta recept innehåller rågmjöl, vilket gör dem lite nyttigare. Man håller sig dessutom mätt lite längre.
Amerikanska pannkakor är snabba och goda. Detta recept innehåller rågmjöl, vilket gör dem lite nyttigare. Man håller sig dessutom mätt lite längre.
Blanda rågmjöl, bakpulver, salt, strösocker och vaniljsocker i en bunke. Rör ner ägg, mjölk och smält smör. Blanda inte smeten för mycket, sluta röra så snart alla ingredienser är blandade. Värm en stekpanna med lite smör till medelvärme. Häll ungefär en halv deciliter smet per pannkaka i stekpannan och grädda i ungefär två minuter per sida. De ska vara gyllenbruna i ytan. Servera de nygräddade pannkakorna med grädde, sylt och lite socker.
Publicerat 7/4 2015 av Daniel Claesson