X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Amerikanska pannkakor med rågmjöl

Amerikanska pannkakor med rågmjöl

PT20M20 minuter

4

portioner

2

Amerikanska pannkakor är snabba och goda. Detta recept innehåller rågmjöl, vilket gör dem lite nyttigare. Man håller sig dessutom mätt lite längre.

Amerikanska pannkakor är snabba och goda. Detta recept innehåller rågmjöl, vilket gör dem lite nyttigare. Man håller sig dessutom mätt lite längre.

Laktosfritt recept

Laktosfritt recept*
*Välj laktosfria mejeriprodukter.

Ingredienser

2,5 dl rågmjöl
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
1,5 msk strösocker
0,5 msk vaniljsocker
1 st ägg
2,5 dl mjölk
2 msk smält smör
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Blanda rågmjöl, bakpulver, salt, strösocker och vaniljsocker i en bunke. Rör ner ägg, mjölk och smält smör. Blanda inte smeten för mycket, sluta röra så snart alla ingredienser är blandade.
  2. Värm en stekpanna med lite smör till medelvärme. Häll ungefär en halv deciliter smet per pannkaka i stekpannan och grädda i ungefär två minuter per sida. De ska vara gyllenbruna i ytan.
  3. Servera de nygräddade pannkakorna med grädde, sylt och lite socker.

Blanda rågmjöl, bakpulver, salt, strösocker och vaniljsocker i en bunke. Rör ner ägg, mjölk och smält smör. Blanda inte smeten för mycket, sluta röra så snart alla ingredienser är blandade. Värm en stekpanna med lite smör till medelvärme. Häll ungefär en halv deciliter smet per pannkaka i stekpannan och grädda i ungefär två minuter per sida. De ska vara gyllenbruna i ytan. Servera de nygräddade pannkakorna med grädde, sylt och lite socker.

Lycka till!

Publicerat 7/4 2015 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!