X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Kladdkaka med mintsmak

Kladdkaka med mintsmak

PT45M45 minuter

1

st

0

En klassisk kladdkaka blir mycket godare och mer speciell genom att den fylls och toppas med After Eight, supergod mintchoklad. Kakan blir söt, mäktig och väldigt god. Den går bra att frysa.

En klassisk kladdkaka blir mycket godare och mer speciell genom att den fylls och toppas med After Eight, supergod mintchoklad. Kakan blir söt, mäktig och väldigt god. Den går bra att frysa.

Laktosfritt recept

Laktosfritt recept*
*Välj laktosfria mejeriprodukter.

Ingredienser

100 g smör
200 g After Eight
2 st ägg
2 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
3 msk kakao
1,5 tsk bakpulver
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Smält smöret i en kastrull. Ta av den från värmen och häll ner det mesta av chokladen (spara några bitar till senare). Rör om tills chokladen har smält.
  3. Vispa ägg och socker poröst i en bunke. Häll ner smör- och chokladblandningen och rör om.
  4. Blanda samman mjöl, kakao och bakpulver i en egen skål. Häll sedan ner den i smeten. Rör om försiktigt så att allt blandas.
  5. Smörj och bröa en ringform. Häll ner smeten och grädda mitt i ugnen i ungefär 20 minuter.
  6. Lägg de sparade chokladbitarna på kakan och ställ tillbaka den i ugnen i ett par minuter, så att chokladen smälter. Låt den svalna något innan servering.

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Ta av den från värmen och häll ner det mesta av chokladen (spara några bitar till senare). Rör om tills chokladen har smält. Vispa ägg och socker poröst i en bunke. Häll ner smör- och chokladblandningen och rör om. Blanda samman mjöl, kakao och bakpulver i en egen skål. Häll sedan ner den i smeten. Rör om försiktigt så att allt blandas. Smörj och bröa en ringform. Häll ner smeten och grädda mitt i ugnen i ungefär 20 minuter. Lägg de sparade chokladbitarna på kakan och ställ tillbaka den i ugnen i ett par minuter, så att chokladen smälter. Låt den svalna något innan servering.

Lycka till!

Publicerat 22/8 2014 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!