Ingredienser
- 100 g smör
- 200 g After Eight
- 2 st ägg
- 2 dl strösocker
- 1,5 dl vetemjöl
- 3 msk kakao
- 1,5 tsk bakpulver
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT45M45 minuter
st
En klassisk kladdkaka blir mycket godare och mer speciell genom att den fylls och toppas med After Eight, supergod mintchoklad. Kakan blir söt, mäktig och väldigt god. Den går bra att frysa.
En klassisk kladdkaka blir mycket godare och mer speciell genom att den fylls och toppas med After Eight, supergod mintchoklad. Kakan blir söt, mäktig och väldigt god. Den går bra att frysa.
Laktosfritt recept*
*Välj laktosfria mejeriprodukter.
Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Ta av den från värmen och häll ner det mesta av chokladen (spara några bitar till senare). Rör om tills chokladen har smält. Vispa ägg och socker poröst i en bunke. Häll ner smör- och chokladblandningen och rör om. Blanda samman mjöl, kakao och bakpulver i en egen skål. Häll sedan ner den i smeten. Rör om försiktigt så att allt blandas. Smörj och bröa en ringform. Häll ner smeten och grädda mitt i ugnen i ungefär 20 minuter. Lägg de sparade chokladbitarna på kakan och ställ tillbaka den i ugnen i ett par minuter, så att chokladen smälter. Låt den svalna något innan servering.
Publicerat 22/8 2014 av Daniel Claesson