X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Glutenfria hallonmazariner

Glutenfria hallonmazariner

PT90M90 minuter

26

st

Lakto-ovo-vegetariskt recept

Lakto-ovo-vegetariskt recept

0

Söta och goda mazariner som smakar gott av mandelmassa, mandelmjöl och hallonsylt. De är dessutom helt glutenfria och kan enkelt göras laktosfria.

Söta och goda mazariner som smakar gott av mandelmassa, mandelmjöl och hallonsylt. De är dessutom helt glutenfria och kan enkelt göras laktosfria.

Glutenfritt recept

Glutenfritt recept

Laktosfritt recept

Laktosfritt recept*
*Välj laktosfritt smör

Tips

Fyllningen kan smaksättas med ett par droppar bittermandelolja. Glasyren kan färgas med några droppar röd karamellfärg. Toppa gärna de färdiga mazarinerna med färska hallon.

Ingredienser

Mördeg
300 g smör, rumsvarmt
240 g mandelmjöl
140 g glutenfritt havremjöl
2 dl strösocker
180 g majsstärkelse
2 st äggulor
1,5 tsk vaniljsocker
Fyllning
250 g mandelmassa
0,5 dl strösocker
125 g smör, rumsvarmt
2 st ägg
0,75 dl hallonsylt
Glasyr
2 dl florsocker
1,5 msk vatten
0,5 tsk citronsaft
ev. röd hushållsfärg
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Skär det rumsvarma smöret i bitar och lägg i en matberedare eller bunke. Tillsätt mandelmjöl, havremjöl, strösocker och majsstärkelse.
  2. Mixa eller blanda tills smöret har finfördelats med de andra ingredienserna. Tillsätt då äggulor och vaniljsocker och blanda allt till en smidig deg. Forma degen till en lång rulle och linda in i plastfolie. Låt vila i kylskåp i cirka 20 minuter.
  3. Sätt ugnen på 200°. Dela degen i 26 bitar och forma till bollar. Tryck ut degbollarna i aluminiumformar. Ställ dem på en plåt och förgrädda i nedre delen av ugnen i ungefär 10 minuter.
  4. Gör nu fyllningen genom att riva mandelmassan grovt på ett rivjärn. Häll ner i en skål och blanda med sockret. Tillsätt sedan smöret och rör ihop till en jämn och smidig smet. Knäck därefter ner ett ägg i taget under omrörning.
  5. Lägg en liten klick hallonsylt i botten på varje mazarin och fyll sedan formarna med fyllningen. Grädda mitt i ugnen i 13-15 minuter. Låt mazarinerna svalna en stund.
  6. Blanda florsocker, vatten och citronsaft till en glasyr. Färga den med ett par droppar röd hushållsfärg, om du vill det. Fördela glasyren över mazarinerna och bre ut den försiktigt. Låt stelna innan servering, gärna i kylskåp.

Skär det rumsvarma smöret i bitar och lägg i en matberedare eller bunke. Tillsätt mandelmjöl, havremjöl, strösocker och majsstärkelse. Mixa eller blanda tills smöret har finfördelats med de andra ingredienserna. Tillsätt då äggulor och vaniljsocker och blanda allt till en smidig deg. Forma degen till en lång rulle och linda in i plastfolie. Låt vila i kylskåp i cirka 20 minuter. Sätt ugnen på 200°. Dela degen i [get_antal] bitar och forma till bollar. Tryck ut degbollarna i aluminiumformar. Ställ dem på en plåt och förgrädda i nedre delen av ugnen i ungefär 10 minuter. Gör nu fyllningen genom att riva mandelmassan grovt på ett rivjärn. Häll ner i en skål och blanda med sockret. Tillsätt sedan smöret och rör ihop till en jämn och smidig smet. Knäck därefter ner ett ägg i taget under omrörning. Lägg en liten klick hallonsylt i botten på varje mazarin och fyll sedan formarna med fyllningen. Grädda mitt i ugnen i 13-15 minuter. Låt mazarinerna svalna en stund. Blanda florsocker, vatten och citronsaft till en glasyr. Färga den med ett par droppar röd hushållsfärg, om du vill det. Fördela glasyren över mazarinerna och bre ut den försiktigt. Låt stelna innan servering, gärna i kylskåp.

Lycka till!

Publicerat 2/2 2022 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!