Gör så här
- Sätt ugnen på 200°. Skala och hacka all lök.
-
Värm en ugnssäker stekgryta till medelvärme och häll i lite matolja. Fräs den gula löken under omrörning i ett par minuter, tills den börjar mjukna. Tillsätt då vitlöken och låt fräsa i någon minut till.
-
Häll i vatten och smula ner buljongtärningarna, blanda sedan ner riset. Tillsätt även vitvinsvinäger, gurkmeja och timjan. Rör om och låt allt koka upp. Blanda då i riven ost och lägg på ett lock. Ställ in grytan mitt i ugnen och grädda i ca 30 minuter.
-
Rensa och skiva svampen. Värm en stekpanna med lite smör till medelvärme och stek svampen tills den börjar få fin yta. Krydda med salt och peppar.
-
Ta ut risotton ur ugnen och blanda ner svampen och gräddfil. Smaka av och krydda med salt och peppar om det behövs.
Sätt ugnen på 200°. Skala och hacka all lök.
Värm en ugnssäker stekgryta till medelvärme och häll i lite matolja. Fräs den gula löken under omrörning i ett par minuter, tills den börjar mjukna. Tillsätt då vitlöken och låt fräsa i någon minut till.
Häll i vatten och smula ner buljongtärningarna, blanda sedan ner riset. Tillsätt även vitvinsvinäger, gurkmeja och timjan. Rör om och låt allt koka upp. Blanda då i riven ost och lägg på ett lock. Ställ in grytan mitt i ugnen och grädda i ca 30 minuter.
Rensa och skiva svampen. Värm en stekpanna med lite smör till medelvärme och stek svampen tills den börjar få fin yta. Krydda med salt och peppar.
Ta ut risotton ur ugnen och blanda ner svampen och gräddfil. Smaka av och krydda med salt och peppar om det behövs.
Lycka till!
Publicerat 11/1 2022 av Daniel Claesson
Vad tycker du om receptet? Kommentera här!