X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Ugnsbakad svamprisotto

Ugnsbakad svamprisotto

PT45M45 minuter

4

portioner

Lakto-vegetariskt recept

Lakto-vegetariskt recept

Matlådevänligt

Passar matlåda

0

Genom att tillaga risotton i ugnen så slipper du ösa buljong och röra om i omgångar. Istället sköter maten sig själv i ugnen.

Genom att tillaga risotton i ugnen så slipper du ösa buljong och röra om i omgångar. Istället sköter maten sig själv i ugnen.

Glutenfritt recept

Glutenfritt recept*
*Kontrollera att buljongtärningen är glutenfri

Laktosfritt recept

Laktosfritt recept*
*Välj laktosfria mejeriprodukter

Tips

Använd gärna en riven ost med mycket smak. Risotton kan smaksättas med fler eller andra kryddor om du önskar det.

Ingredienser

1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
matolja
9 dl vatten, kokhett
2 st grönsaksbuljongtärningar
4 dl avorioris (eller grötris)
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk malen gurkmeja, torkad
2 tsk timjan, torkad
2 dl riven ost, lagrad
500 g svamp
smör
salt och peppar
1 dl gräddfil
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala och hacka all lök.
  2. Värm en ugnssäker stekgryta till medelvärme och häll i lite matolja. Fräs den gula löken under omrörning i ett par minuter, tills den börjar mjukna. Tillsätt då vitlöken och låt fräsa i någon minut till.
  3. Häll i vatten och smula ner buljongtärningarna, blanda sedan ner riset. Tillsätt även vitvinsvinäger, gurkmeja och timjan. Rör om och låt allt koka upp. Blanda då i riven ost och lägg på ett lock. Ställ in grytan mitt i ugnen och grädda i ca 30 minuter.
  4. Rensa och skiva svampen. Värm en stekpanna med lite smör till medelvärme och stek svampen tills den börjar få fin yta. Krydda med salt och peppar.
  5. Ta ut risotton ur ugnen och blanda ner svampen och gräddfil. Smaka av och krydda med salt och peppar om det behövs.

Sätt ugnen på 200°. Skala och hacka all lök. Värm en ugnssäker stekgryta till medelvärme och häll i lite matolja. Fräs den gula löken under omrörning i ett par minuter, tills den börjar mjukna. Tillsätt då vitlöken och låt fräsa i någon minut till. Häll i vatten och smula ner buljongtärningarna, blanda sedan ner riset. Tillsätt även vitvinsvinäger, gurkmeja och timjan. Rör om och låt allt koka upp. Blanda då i riven ost och lägg på ett lock. Ställ in grytan mitt i ugnen och grädda i ca 30 minuter. Rensa och skiva svampen. Värm en stekpanna med lite smör till medelvärme och stek svampen tills den börjar få fin yta. Krydda med salt och peppar. Ta ut risotton ur ugnen och blanda ner svampen och gräddfil. Smaka av och krydda med salt och peppar om det behövs.

Lycka till!

Publicerat 11/1 2022 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!