Vegetarisk pastagratäng med svamp

I en ostsås med ajvar relish

Vegetarisk pastagratäng med svamp

Detta är en snabb, enkel och framförallt god vegetarisk pastagratäng med svamp och ajvar relish. Du kan göra en stor sats av svamppastan att frysa in eller bjuda dina vänner på.

Detta är en snabb, enkel och framförallt god vegetarisk pastagratäng med svamp och ajvar relish. Du kan göra en stor sats av svamppastan att frysa in eller bjuda dina vänner på.

Lagas på 40 minuter

PT40M40 minuter

4

portioner

Lakto-vegetariskt recept

Lakto-vegetariskt recept

Matlådevänligt

Passar matlåda

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook

Skriv ut receptet

Skriv ut receptet

Ingredienser

1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
salt och peppar
2 tsk timjan
250 g svamp
375 g pennepasta
50 g smör eller margarin
50 g vetemjöl
6 dl mjölk
100 g riven ost
150 g ajvar relish
Köp alla ingredienser hos mat.se

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skala och hacka all lök. Fräs den i en medelvarm stekpanna, tillsammans med lite smör. Krydda med salt, peppar och timjan.
  3. Skiva svampen och låt den stekas på hög värme i ett par minuter, tillsammans med löken. Koka under tiden pastan enligt förpackningens ansvisningar.
  4. Smält smöret i en kastrull, rör sedan i mjölet. Tillsätt lite mjölk i taget och vispa tills såsen är klumpfri. Tillsätt ajvar relish och koka upp såsen under omrörning. Sänk värmen så fort den börjar koka och fortsätt röra. Blanda i osten och låt den smälta.
  5. Häll ner den färdigkokta pastan i en ugnsform. Blanda i lök och svamp. Häll till sist på ostsåsen och se till att allt fördelas jämnt i formen. Toppa gärna gratängen med lite mer riven ost.
  6. Gratinera mitt i ugnen i ungefär 20 minuter, tills gratängen är gyllenbrun på ytan och ostsåsen bubblar.

Sätt ugnen på 200°. Skala och hacka all lök. Fräs den i en medelvarm stekpanna, tillsammans med lite smör. Krydda med salt, peppar och timjan. Skiva svampen och låt den stekas på hög värme i ett par minuter, tillsammans med löken. Koka under tiden pastan enligt förpackningens ansvisningar. Smält smöret i en kastrull, rör sedan i mjölet. Tillsätt lite mjölk i taget och vispa tills såsen är klumpfri. Tillsätt ajvar relish och koka upp såsen under omrörning. Sänk värmen så fort den börjar koka och fortsätt röra. Blanda i osten och låt den smälta. Häll ner den färdigkokta pastan i en ugnsform. Blanda i lök och svamp. Häll till sist på ostsåsen och se till att allt fördelas jämnt i formen. Toppa gärna gratängen med lite mer riven ost. Gratinera mitt i ugnen i ungefär 20 minuter, tills gratängen är gyllenbrun på ytan och ostsåsen bubblar.

Smaklig måltid!

Publicerat 22/1 2015 av

Kommentera receptet

Annons ▼

Annons ▼